Olav Martin Mellemsæter (Høyre) fremmer, på innspill fra styret i Vekst Oppdal AS, interpellasjon om at Vekst Oppdal bør gå i dialog med Oppdal kulturhus, slik at Vekst kan bli matleverandør for kulturhuset.

«Vekst Oppdal er et heleid kommunalt aksjeselskap som har som primæroppgave å tilby brukerne av bedriften tjenesteopplæring og kvalifisering gjennom arbeidstrening, kompetanseutvikling og livsstilsveiledning med sikte på formidling til ordinært arbeidsliv eller utdanning.

Selskapet driver i dag kantine ved rådhuset og «ODMS». Tilbakemeldingene fra kundene er at det leveres god mat med god kvalitet til ok priser», skriver Mellemsæter i interpellasjonen og fortsetter: «Virksomheten sysselsetter cirka 1,4 årsverk inkludert Spiskammerset, i tillegg kommer de som er på arbeidstrening. På grunn av et begrenset volum er lønnsomheten i produksjonen svak.

Kantinedrift er et forretningsområde som Vekst Oppdal ønsker å utvikle videre og det er da naturlig å søke å utvide volumet. Det er naturlig at potensialet i kommunale virksomheter utnyttes først og å etablere et samarbeid med Oppdal kulturhus KF kan være neste steg.»

Høyre foreslår følgende vedtak:

«Oppdal kommunestyre ber Vekst Oppdal AS gå i dialog med Oppdal kulturhus KF, slik at Vekst kan vurderes som leverandør av matvarer for Oppdal kulturhus. Kulturhuset bør fortsette videre drift av kiosk og salg.»