21 barn fordelt på 15 familier har søkt på skoleplass ved Rennebu Enspire privatskole på Voll innen fristen nå i mars.

- Noen tenker kanskje at det ikke er så mange, men vi er fornøyd, forteller styreleder Ragnhild K. Stene til Opdalingen.

Skolen har fått inn søknader fra elever på alle alderstrinn i barneskolen bortsett fra 2. og 7. trinn.

De 21 elevene vil nå få svar fra skolen med et tilbud om å begynne på skolen, og så har de 14 dager på å takke ja eller nei til skoleplassen.

Skolen vet ikke før svarfristen er gått ut, hvor mange elever som faktisk starter til høsten. I tillegg kan hvem som helst søke om plass helt fram til skolestart, opplyser styrelederen.

Kun elever fra Rennebu

Stene forteller at det er kun barn med adresse i Rennebu som har søkt på skoleplass, noe som betyr at dersom de starter på Rennebu Enspire tas de ut av den offentlige skolen i Rennebu. Skolen er også blitt kontaktet av familier på Berkåk som har vært interessert i tilbudet på Voll.

- Vi ønsker ikke å konkurrere med den offentlige skolen, vi vil gjerne samarbeide, forteller Stene.

Skolen har vært i direkte kontakt med kommunen for leie av deler av bygningsmassen på Voll. Etter planen skal skolen leie lokaler av Voll flerbrukshus som er i forhandlinger med Rennebu kommune om å overta bygningsmassen på Voll. Disse forhandlingene tar tid, og skolen trenger å vite at de har tilgjengelige lokaler allerede i sommer.

Mangler garderober

Det er kun den nye delen av bygningsmassen som kan benyttes, noe som betyr at skolen ikke vil få godkjente garderobefasiliteter fra skolestart.

- Det blir ordnet ved at vi jo har svømmeundervisning på Oppdal, samt at fysisk aktivitet vil bli lagt til slutten på skoledagen slik at barna kan dusje hjemme. Dette gjøres ved flere skoler, forteller Stene. Hun forteller at det også kan bli snakk om å leie lokaler andre steder for innendørs fysisk aktivitet.

Venter med å ansette lærere

Elleve lærere og assistenter har søkt jobb på skolen. Ingen er ennå ansatt, man avventer hva som blir det endelige elevtallet før man går til ansettelser, forklarer Stene.

- Vi er sikre på at vi har den kompetansen som kreves blant de som har søkt, og vi starter de innledende samtalene med søkerne denne og neste uke, forteller Stene. Hun bekrefter at det både er tidligere lærere og andre som har søkt på jobbene.

Heidi Reitås Sæther, tidligere rektor ved Voll skole, fortsetter som rektor ved Rennebu Enspire.

- Vi har søkt om tillatelse til skoledrift med opptil 70 elever, så vi vil jo jobbe med å øke antallet elever etterhvert. Dette er første gang det starter en privatskole i Rennebu, så mange er nok spente og vil se hvordan det går før de eventuelt lar barna sine starte ved skolen, forteller Stene.