Iris Røstad (26) har det siste halvåret vært ansatt i Nasjonalparken Næringshage. I tillegg har hun drevet en populær Instagram-konto med over 50.000 følgere og malt malerier til kunder over hele landet. Nå har oppdalingen valgt å starte for seg selv.

– Det er noe jeg har tenkt på lenge. Det har kommet en del forespørsler fra forskjellige bedrifter, men fram til nå har jeg ikke hatt kapasitet til å si ja. For meg har det vært en drøm å starte for meg selv og jeg vet at jeg hadde kommet til å angret resten av livet om jeg ikke hadde prøvd og tatt sjansen, sier hun til Opdalingen.

Hun skal først og fremst hjelpe bedrifter med innholdsproduksjon, som å ta bilder, skrive tekst og å få det ut på sosiale medier og i andre digitale kanaler. I tillegg skal hun drive med litt boligstyling og fokusere mer på maleriene sine.

– Det er en stor nettbutikk i Sverige som har tatt kontakt og som vil lage print (plakater) av maleriene mine, så det kommer til å bli et prosjekt på si. Det skjer mye spennende for tiden og det synes jeg er utrolig artig, sier hun.

- Skrekkblandet fryd

26-åringen har jobbet i næringshagen i et halvt år og hun forteller at det er mye hun tar med seg derifra.

– Først og fremst har jeg fått et stort nettverk gjennom næringshagen og jeg har blitt godt kjent med næringslivet i Oppdal og Rennebu. Jeg har også lært mye om bedriftsrådgivning, kommunikasjon og prosjektledelse. Det er jo det jeg har utdannet meg til, derfor har det vært veldig fint å få prøve det i praksis. Jeg kommer også til å se på næringshagen som en samarbeidspartner i framtiden, sier hun.

– Hvordan blir det å ta steget og starte for seg selv?

– Jeg gjør det med en skrekkblandet fryd. For meg kjennes dette helt riktig ut og det er dette jeg har lyst til å gjøre. Samtidig er det trist å slutte i næringshagen, sier hun.

– Hva er grunnen til at du nå har muligheten til å starte for deg selv?

– Det er nok fordi jeg har lyktes på Instagram og at jeg har den utdannelsen jeg har. På kontoen i.rdecor har jeg noe å vise til og det har blitt en slags portefølje for meg. Følgerantallet stiger fortsatt og nå har jeg passert over 50.000 følgere og jeg har i snitt 400.000 visninger på en uke. Dette hadde jeg ikke trodd da jeg startet kontoen, for den ble opprettet kun som en ren hobby, sier hun.

I tillegg til å jobbe mot bedrifter, skal hun også jobbe med maleriene sine. Disse har blitt veldig populære og det er mange stuevegger i Norges land som har et maleri av oppdalingen på veggen. Hun har i disse dager også sendt et stort maleri til Milano.

– Det er kjempeartig at bedriften i Sverige har tatt kontakt. Det er noe jeg har tenkt på lenge å få lage print av maleriene mine. Da tilbudet fra dem kom, kunne jeg ikke si nei, sier hun.

– Hvordan reagerte dine nærmeste da du fortalte dem at du skulle starte for deg selv?

– Alle var enige om at dette var en mulighet jeg måtte ta. Skulle det ikke gå, så må jeg prøve å finne meg en annen jobb. Jeg skal fortsette å ha regnskapet på AK Røstad, så det er i hvert fall et sikkerhetsnett, sier hun.

– Håper på mange oppdrag

– Hvilke forventninger har du til dette?

– Jeg har ikke turt å lage noen forventninger. Men jeg håper at det nok oppdrag til at jeg kan leve av det og så langt virker det som om det er det, sier hun.