Denne uka var ordfører i Rennebu, Ola Øie, sammen med kolleger fra det ganske land på Arbeiderpartiets ordførerkonferanse i Oslo.

Samlingen i ordførerkollegiet er en årlig konferanse som avholdes i forbindelse med det kommunalpolitiske toppmøte i regi av Kommunenes sentralforbund.

At samlingen sammenfalt med tirsdagens uro i Storting og regjering, i det som endte med at Sylvi Listhaug trakk seg som justisminister, var helt tilfeldig.

- Men vi merket godt at det var en veldig spent stemning i byen, sier Øie.

På samlingen er det lagt opp til dialog mellom partiledelsen og ordførerne, og partileder Jonas Gahr Støre forlot da også Stortinget for en stakket stund, for å delta på ordførerkonferansen.

Ordførerne fra Arbeiderpartiet debatterte blant annet tilknytningen til EUs tredjeenergimarkedspakke og Acer.

- Det var lagt opp til et flott program, der digitaliseringen i fremtiden også var et sentralt tema, forteller Øie.

Uroen i det sentrale politiske livet trigger nettrollene, noe også Øie har merket seg. Han ber derfor folk om å besinne seg.

- Det koker på Facebook, og det gjelder innlegg fra begge sider. Jeg kan bare oppfordre fok om å tenke seg om før de publiserer innlegg. Jeg tror det er viktig at vi skjønner hva som ligger bak justisministeren avgang, og at det er en samlet opposisjon som har reagert på retorikken Listhaug benytter, sier han.