Oppdal servering AS fikk under torsdagens kommunestyremøte innvilget søknaden om skjenkebevilling ved Rockoss Kro og Vangslia kro. Rådmannens tilrådning ble enstemmig vedtatt. Ved Rockoss Kro er det vedtatt innvilget skjenkebevilling i restauranten i første etasje, skirestauranten i andre etasje og utendørs på terrassen.

Ved Vangslia kro gjelder bevillingen for kroa i første etasje, samt Loftet i andre etasje.

Martin Bøe godkjennes som skjenkestyrer ved Rockoss, mens Martin Lund Øien godkjennes som stedfortreder. Øien godkjennes under forutsetning av at han kan dokumentere avlagt kunnskapsprøve innen alkoholloven innen 22. mars.

Bevillingshaver må kunne dokumentere et tilfredsstillende system for internkontroll etter alkoholloven.

Søknaden fra Oppdal servering AS gjelder bare i den korte periode, fram til deres leieavtaler går ut 1. mai.

«Endringen som er gjort i virksomheten kan virke som en tilpasning til regelverket som ligger til grunn for Oppdal kommune sitt avslag på forrige søknad. Det kan videre stilles spørsmål om den endringen som er gjort i virksomheten reelt sett vil medføre at tidligere eier ikke lenger har vesentlig innflytelse i driften. Sistnevnte blir likevel spekulasjoner og kan ikke dokumenteres hverken i eiers favør eller disfavør,» heter det i kommunestyreprotokollen.