Thorvald Storli beskriver skiforholdene i Storlidalen som «perfekte».

- Det er nyoppkjørte spor til Gjevilvassenden, fra Storli til Lønset og hele den 18 kilometer lange runden «Høa rundt», sier Thorvald Storli til Opdalingen.

Det betyr at de som tar turen til Storlidalen i påska, har mange flotte turer å velge mellom.

- Det går ikke an å ønske seg bedre føre eller vær. Det er blikkstille, sol og grønnswixføre. Det ser ut til å bli tidenes påske.

- Fullt kjør

Storlidalingen forteller at aktiviteten i skisporene har tatt seg opp gjennom hele vinteren.

- Det blir fullt på parkeringsplassene og folk parkerer langs veien. Jeg har brukt å telle mellom 150 og 160 biler tidligere og det blir nok ikke færre biler her i år. Det kommer mange tilreisende og mange hyttefolk.

Storli har selv sluttet seg til pensjonistenes rekker og sitter nå på sidelinja og observerer de fine forholdene og alle påsketuristene som benytter seg av dem.

- Jeg er så heldig at jeg bor her. Dermed får jeg ikke panikk over å måtte gå tur hver dag, bare fordi det er påske. Jeg har hatt såpass god tid til å legge ut på tur før påske, at jeg nå sitter hjemme på favorittplassen på burstrappa med vafler og kaffe og bare koser meg, mens jeg ser på at de andre stresser.

Snøskredfare

Storli benytter samtidig anledningen til å advare mot den meldte snøskredfaren.

- Folk må være forberedt på at det er ustabile snølag i hellingene nå. Det var et år vi hadde ras langs hele sørsida i dalen, nesten helt ned til Lønset. Snøen i dalsida, som vanligvis pleier å blåse bort, fikk ligge i ro og fryste fullstendig. Så kom det et nytt snølag oppå der igjen. Når det snølaget da løsna, ble det skred. Vi har lignende forhold i år. Jeg sier ikke dette for å skremme folk, men det stemmer godt det som er skrevet i skredvarslet. Jeg anbefaler folk å være forsiktige.

Han påpeker samtidig at folk ikke må gå rundt og være redde.

- De oppkjørte skiløypene er trygge. Folk må bare ta hensyn til at det kan være skredfare i ukjente områder. Hellinger med gammel frostsprengt krystallisert sukkersnø i bunn og ustabil masse på toppen, kan være skumle.