Ordfører Ola Øie og kommunestyrerepresentantene Grethe Gunnes og Arve Withbro var i helga Rennebus delegater til det aller første årsmøte i et samlet Trøndelag Arbeiderparti.

I tillegg deltok leder i Rennebu Arbeiderparti, Inger Helene Havdal, som observatør og varaordfører Marit Bjerkås som fylkesstyrerepresentant.

- Ingen skal være i tvil om at Arbeiderpartiet er et parti påvenstresiden i norsk politikk, det har vi tydeliggjort når vi nåfor første gang har vedtatt politikken for det som er blitt landetsstørste fylkeslag i Ap, sier Bjerkås til Opdalingen.

14. februar var det årsmøte i Rennebu Ap, hvor det ble vedtatt flere uttalelser til årsmøte.

- Det var ekstra artig å få med seg fylkesårsmøte påvår politikk. Rennebu Ap hadde hele ni uttalelser til behandling ifylkesårsmøte. Samtlige forslag ble ivaretatt i de vedtatteuttalelsene, og ekstra artig var det at vårt krav om lovfesting avungdomsråd ble vedtatt som en egen uttalelse med et tillegg om atdet også skal gjelde på fylkesnivå, forteller Bjerkås.

Trøndelag Ap sier klart ifra omat ungdomsråd skal være hjemlet i en ny lov som omhandler kommunensansvar for å bidra til demokratiopplæring.

- Vår lokalt vedtattepolitikk innen helse, infrastruktur, kraftressurser,flyktningepolitikk er ivaretatt og det kan vi ikke være annet ennveldig godt fornøyd med både på egne og Trøndelags vegne, og det girhelt klart ekstra motivasjon til videre engasjement, sier Bjerkås fornøyd.

Oppdal Ap fikk også gjennomslag for sine to uttalelser, den ene i tråd medRennebu Ap sin uttalelse angående kraftressurser og den andre forbevaring av pelsdyrnæringen.

- Begge deler er svært viktig for våre tokommuner, men er også avgjørende for flere trøndelagskommuner, understreker Bjerkås.

Fra1. oktober og frem til årsmøtet i Trøndelag Ap, har fylkesstyret hatt etinterimstyre, og årsmøtet valgte altså det historiske førsteårsmøtevalgte styret for fylkespartiet. Der ble Kristian Torve fraOppdal valgt som studieleder og del av arbeidsutvalget og MaritBjerkås ble valgt som leder av kvinnenettverket og del avarbeidsutvalget.

Arbeidsutvalget består av fem medlemmer, i tilleggbestår styret av ti styremedlemmer og fem varamedlemmer.

Videre bleKirsti Welander valgt inn i valgkomitéen og Ola Øie bleinnvalgt i nominasjonskomitéen.

- Trøndelag er et nytt og stortfylke, det at vi her sør i det nye fylket er godt representert påfylkesnivå vil være viktig. Så skal både jeg og Kristian gjøre vårjobb i fylkesstyret og forhåpentligvis gjøre oss tilliten verdig.Det er store oppgaver som ligger foran oss, men vi har litt av etlag i ryggen så jeg gleder meg til å sette i gang, sier Marit Bjerkås.