- Vi ønsker et fokus på miljøet

Mandag gikk startskuddet for Batterijakten 2018, hvor Vollan skole skal kjempe om å samle inn mest batterier.

Tredje og fjerde klasse ved Vollan skole er med på Batterijakten 2018. Sara Granali Ajaatour (f.v.), Anders Skrøvseth Øiamo, Markus Morken, Haldor Aalbu Bøe, Henry Ishoel, Sigurd Rogstad og Even Krokan. Rektor Thorleif Skavern står bak. Foto: Katrine Silseth Naas 

Nyheter

I løpet av tre uker skal 13.000 fjerdeklassinger fra hele landet konkurrere i å samle brukte batterier og levere dem til gjenvinning. Vollan skole er den eneste skolen i vårt distrikt som er påmeldt til denne konkurransen.

Miljøagentene arrangerer Batterijakten for sjette gang denne våren. Målet for konkurransen er å gjenvinne mest mulig brukte batterier og bidra til et større miljøengasjement og bevisstgjøring i skole og lokalsamfunn. Batterijakten er et samarbeid mellom Miljøagentene, Clas Ohlson, Batteriretur og Varta.

YouTube-stjernene Prebz og Dennis er årets voksenambassadører for Batterijakten, og skal hjelpe, engasjere og motivere fjerdeklassinger over hele landet til å samle så mange brukte batterier som mulig.

Batterijakten ble arrangert for første gang i 2013, og siden den gang har landets fjerdeklassinger samlet inn over 350 tonn brukte batterier.

Rektor Thorleif Skavern forteller til Opdalingen at dette var en fin kampanje som skolen ønsket å være med på.

– Det er morsomt å være med på en konkurranse og bare det er motiverende i seg selv. Men det er ikke konkurransen som er poenget vårt i utgangspunktet, vi ønsker å være miljøbeviste og å ha et fokus på miljøet, sier rektoren.

Miljøfokuset var en av grunnene til at skolen ønsket å være med på denne konkurransen.

– I denne kampanjen kan vi legge inn både naturfag og matematikk. Vi får muligheten til å jobbe tverrfaglig i det og dette er noe vi kan være sammen om. Det er tredje- og fjerdeklasse på skolen som er med i konkurransen. Vi har så smått begynt å samle inn batterier som vi skal levere inn til miljøstasjonen etter hvert, sier han.

Det er elevene selv som skal samle inn batteriene og det er batterier fra privathusholdningen som de skal samle inn, såkalte småbatterier. Disse batteriene skal elevene ta med til skolen, hvor de blant annet skal lage søylediagrammer.

– Hvordan var reaksjonen fra elevene da de fikk beskjed om at de skulle være med på dette?

– De ble veldig gira, men de innså ganske kjapt at vinnersjansene er ganske små. Men de er motiverte for dette og de er opptatte av miljøet. Samtidig lærer de også hvordan man skal håndtere de brukte batteriene, sier Skavern.