Jonny Remmereit, informasjons- og markedssjef i Trondhjems Turistforening forteller til Opdalingen at de torsdag kom over dette skredet i går ved Grugguskaret på topptur til Nonshøa i Storlidalen.

- Her har to skiløpere kjørt ned en rasutsatt fjellside på cirka 40 graders helling. De har utløst et løssnøskred, men har klart å komme seg ut på siden av skredet. Det å sette utfor slike fjellsider er dårlig vurderingsevne med den høye skredfaren som er nå i Trollheimen, sier Remmereit til Opdalingen.

- Dårlig holdning eller mangelfull fjellkunnskap

Remmereit forteller at dette enten er dårlige holdninger eller i beste fall mangelfull fjellkunnskap.

- Det å kjøre i hellinger over 30 grader er noe vi fraråder skiløpere å gjøre på generell basis. I tillegg har nok begge skiløperne eksponert seg samtidig i fjellsida. Med de ustabile lagene som er i snøen akkurat nå er dette dumdristig skiløping, så her har skiløperne vært heldige. Det er nok bare flaks at man ikke har fått en utglidning i dypere snølag. Noe som kunne gitt et helt annet utfall, sier han.

Han påpeker at det er viktig å gjøre gode vurderingen og trygge valg når man drar til fjells slik det er nå. Han anbefaler alle om å følge med på skredvarslene på varsom.no.

- På dette nettstedet ligger det også masse god informasjon og kunnskapsdeling som er viktig å tilegne seg om man skal drive med bratt friluftsliv på vinteren. Ta også snøprofiler for å følge med på endringene i snøen. Om litt kommer skredfaren til å avta og vi får ettlagssnø som er trygg å ferdes på. Men for all del ikke sitt inne. Det er bare å komme seg ut og nyte av vårskiturkonfektene, men velg de trygge alternativene, sier Remmereit.