I går ble helseaften gjennomført med suksess, i alt 130 deltakere deltok. Kvelden ble arrangert av folkehelsegruppa for seniorer i Oppdal med fagansvarlig folkehelse Vigdis Thun som konferansier.

Thun innledet med å si at kvelden skulle handle om kommunens visjon, nemlig «Det gode liv i ei attraktiv fjellbygd» og hvordan man som seniorer skal lage seg et godt liv i Oppdal.

- Om vi tenker oss 20 år fram i tid er vi 700 flere over 65 år i 2040 enn i dag. Men morgendagens pensjonister er friskere, har bedre økonomi, mer utdanning enn før og er ressurser for både seg selv og samfunnet, sier Thun.

- En mestringsarena for pensjonister

Den kjente figuren og hytteeieren Skjefstad, spilt av Trond Heggdal, kom fra Hånlia hytteforening, og følte på å gi litt tilbake til Oppdals samfunnet for at han har fått bygge hytte i Oppdal.

- Hånlia hytteforening, en mestringsarena for pensjonister, var hans klare tale.

Han fortalte videre at han tenkte å gi tilbake til de eldre ved at de kunne gjøre frivillig arbeid hos han slik at de kunne ha noe å gjøre i pensjonisttilværelsen sin. Det kunne være både snømåking og plenklipping, men så har han tre kull barn. Pensjonistene kunne velge hvilken aldersgruppe de kunne tenke seg å passe. Han kunne tilby to barn i aldersgruppene 2- 4 år, 12- 14 år og 18 – 20 år.

- Han ønsket også hjelp til inngjerding av hytta, men advarte samtidig om at det kunne være en risiko med grenseoppganger på Oppdal. Det kunne være risikofylt på høyde med gaza stripa. Det kunne føre til at både hammere og ølbokser kom flygende i lufta, sier Thun.

- En lykkefølelse

Frivillige lag og organisasjoner var også til stede for å presenterte seg.

- De fortalte om sine lag og foreninger med slik iver og glede at de fleste kunne ha tenkt seg og melde seg inn i deres lag/forening. Det var mange ildsjeler som fortalte om sin glede av å glede andre og at det ga en lykkefølelse, sier Thun.

Gjestene ble servert suppe med foccacia, og det var sosialt og trivelig rundt bordene.

Det ble åpnet for en dialog med gjestene til slutt.

- Der kom det fram at seniorene ønsket flere kvelder som dette. Det var mange forslag til tema, som for eksempel PC-kurs, psykisk helse, hjernetrim, kosthold, fysisk aktivitet, mote for damer, historie og mye mer, sier Thun.

Thun forteller at det også var ønskelig med et senioruniversitet.

- De ønsker god tilgang med grøntområder i sentrum, de ønsket at det skulle bli enklere å få informasjon om hver enkelt lag og forening. En av de fremmøtte sa at det finnes mye tilbud for seniorer i Oppdal, men det er vanskelig å få vite om disse. Han sa også at flere skulle ha møtt på en slik informativ og sosial kveld som dette, sier Thun.