Varaordfører i Oppdal, Ingvill Dalseg, ble torsdag kåret til årets folkehelsepolitiker under Verdens helseorganisasjons norske nettverk, «Sunne kommuner», sitt årsmøte i Mo i Rana.

Dalseg og folkehelsekoordinator i Oppdal kommune, Vigdis Thun, var begge til stede på årsmøtet.

- Da premieutdelingen startet, satt jeg der og lyttet med et halvt øre og spekulerte på hvem vinneren kunne komme til å bli. Når mitt navn ble lest opp, ble jeg veldig overrasket. Det hadde jeg aldri trodd, sier Dalseg, som innrømmer at hun ble mest rørt av oppmerksomheten.

- Det er stort og artig å bli sett og satt pris på i et så viktig nettverk som «Sunne kommuner». For en inspirasjon til videre arbeid med folkehelsen!

Dalseg sto selv i bresjen for å få Oppdal kommune med i «Sunne kommuner»-nettverket.

«Sunne kommuner» setter folkehelsa høyt og jobber for å få inkludert folkehelse i samfunnsplanleggingen i høyest mulig grad.

- Vi jobber lokalt for å skape et trygt og godt samfunn å leve i. Det er det som er det overordna målet til dette nettverket, sier Dalseg, som for øvrig ble valgt som første vara til sentralstyret hos «Sunne kommuner» under årsmøtet.

- Som første vara får jeg bedre innsikt i hva nettverket jobber med. Jeg mener det er viktig at Oppdal kommune fortsetter dette engasjementet, sier hun.

- Har du noen folkehelse-fanesaker på timeplanen framover?

- Ja! Det neste jeg skal gjøre nå, er å dra tilbake til fylkestinget og foreslå at Trøndelag fylkeskommune også blir medlem av nettverket. Det gjøres veldig mye godt folkehelsearbeid i Trøndelag og jeg tror Trøndelag fylkeskommune kan være med å løfte «Sunne kommuner», samtidig som nettverket kan løfte Trøndelag. Dette kommer nok til å bli en fanesak for meg.