Adresseavisen skriver at den 25 år gamle oppdalsmannen, som i november meldte seg selv til politiet etter å angivelig ha forsøkt å ta et tilfeldig offers liv, i dag erkjente straffeskyld under straffesaken i Sør-Trøndelag tingrett.

I følge tiltalen skal vedkommende ha tatt toget fra Oppdal til Trondheim 18. november i fjor, bevæpnet med en øks og en kniv med det som formål å drepe en tilfeldig person.  Mannen skal også ha hatt med seg to hunder i bånd.

- Planen hans var å ta noen på jernbanestasjonen, men slik ble det ikke. Dermed gikk han rundt i timevis for å finne det rette offeret. Det har han forklart i politiavhør, sa statsadvokat Per Morten Schjetne til Adresseavisen etter at tiltalen mot 25-åringen var tatt ut.

- Han var blant annet ved Nidarosdomen og Trondheim Sentralstasjon. Han gikk der det var mørkt og lite folk, sa politioverbetjent John Ola Volden ved Sentrum politistasjon til Adresseavisen etter at øksemannen var pågrepet i fjor.

Ut på natten, ved Solsiden kjøpesenter, skal han ha fått øye på en person som han fulgte etter inn på et industriområde.

Her skal han ha slått øksa i bakhodet på vedkommende, en mann, med stor kraft slik at offeret ble liggende livløs på bakken. Den som ble slått ned kom seg senere hjem ved egen hjelp.

Etter å ha slått ned offeret med øksa, gikk den tiltalte selv og meldte seg for politiet. Med bakgrunn i tiltaltes forklaring, fikk politiet sporet opp offeret.

Den tiltalte mannen har sittet i varetekt siden pågripelsen.

I rettsdokumentene står det følgende:

«Han hadde med seg øksa fra Oppdal, og gikk rundt i Trondheim sentrum i nærmere fem timer for å finne et offer han kunne slå uten å bli oppdaget på stedet. Drapsforsøket synes på bakgrunn på denne bakgrunn å være nøye planlagt»

I tillegg til drapsforsøkstiltalen, er oppdalsmannen tiltalt for en rekke brudd på straffelovens paragrafer 332 og 321 som omhandler tyveri.

Adresseavisen skriver at 25-åringen er også tiltalt for å ha begått flere vinningsforbrytelser i fjor sommer. Blant skal han ha misbrukt visakortet til en slektning og tatt ut til sammen 80 000 kroner, fordi han kjente pinkoden.

Tiltalte erklærte straffeskyld også for dette.

Mannen har av de sakkyndige blitt erklært strafferettslig tilregnelig.