Møyfrid Loe og John Ola Bøe fra Oppdal har mottatt «Mjølkespannet» for å ha levert elitemelk sammenhengende i minst 25 år. Dette er en helt ny hedersbevisning som TINE har innført i år. Oppdalingen er dermed blant de første som mottar denne utmerkelsen.

Utdelingen fant sted under en høytidelig markering på Lillestrøm mandag 23. april i forkant av TINE sitt årsmøte.

Kravet for å motta «Mjølkespannet» er å produsere elitemelk sammenhengende i minst 25 år uten en eneste feil.

Sølvtina ble også delt ut under markeringen. Den går til melkeprodusenter som leverer elitemelk i sammenhengende 15 år, deriblant Anita Lauritzen og Per Hindseth fra Oppdal.

Elitemelk er den høyeste kvalitetsmerkinga norske melkebønder kan få for melka, og over 9 100 dager med god fjøsdrift må til for å kunne motta det eksklusive melkespannet i sølv.

Styreleder Trond Reierstad er stolt over hvor dyktige og grundige mottakerne av «Mjølkespannet» er. Bak prestasjonene ligger yrkesstolthet, gode hygienerutiner og grundig planlegging og oppfølging av alle deler av gardsdrifta, med stor vekt på å ta vare på dyra på beste måte.

– Høy kvalitet er det beste konkurransefortrinnet norsk melkeproduksjon har i konkurransen med utenlandske aktører. I løpet av de siste årene har andelen elitemelk økt jevnt. Det betyr at norske forbrukere får melk i verdensklasse, sier Trond Reierstad.

Totalt 51 bønder mottok «Mjølkespannet» under mandagens markering.