Onsdag var den store dagen endelig her for årets russekull. 99-årgangen (og 2 stykk 2000-årganger) skulle endelig døpes. Den høytidelige seremonien fant sted utenfor Oppdal kulturhus.

Rundt 45 russ ble døpt denne onsdagen. De fleste fikk en forholdsvis mild «stryk» i ansiktet med en død fisk dyppet i Kalinka (vodka), mens enkelte sa «bring it» og fikk den regelrett klasket i trynet (og ei forsøkte å stikke av før russepresten rakk å gjennomføre ritualet). Og når siste klask var unnagjort, var russetiden endelig offisielt i gang.

- Det er kjempeartig å endelig være ordentlig i gang med russetida. Da jeg ankom her og så alle russebilene, var det helt uvirkelig. Tenk at det endelig er vår tur å bli russ. Det føles ganske spesielt at å feire slutten på vår tid på grunnskolen, sier Kristi Strand til Opdalingen.

Nå gleder hun seg stort til å være sosial med resten av russekullet. Samtidig er hun tydelig på at skolen fortsatt har førsteprioritet.

- Skolen skal selvfølgelig fullføres med samme innsats som før. Men det skal nok bli bra med tid til å ha det gøy med vennene mine, også.

Strand fikk russenavnet «blackout». På spørsmål om å fortelle litt om bakgrunnen for navnet, tok hun en pause før hun startet:

- På russeslippet vårt ble jeg litt trøtt og gikk bak scenen for å ta meg en napp. Det oppdaga selvsagt de andre, sier hun.

- Så den ene kvelden sikra deg det russenavnet?

- Det har skjedd flere ganger, ler hun og påpeker at hun selv er godt fornøyd med navnet hun ble tildelt.

Einar Myran var også klar til å starte på russefeiringa, da dåpen var overstått.

- Det føles bra. Nå gleder jeg meg til tiden som kommer. Det blir nok veldig sosialt, sier avgangseleven, som fikk russenavnet «Lil Køll».

- Vi samarbeidet om å finne på navn til hverandre, så dette var egentlig som forventet.