Opdalingen skrev i går om Venstre, Høyre og Fremskrittspartiets forslag om å bevilge 150 millioner kroner til å utbedre flere av fylkesveiene i Trøndelag.

- Dette er penger vi ønsker å disponere fra et mindreforbruk innen en rekke tjenesteområder for 2017. Vi mener det er viktigere å prioritere trafikksikkerheten på fylkesveiene, fremfor å sette av alt i fond, sa gruppeleder for Høyre på fylkestinget, Pål Sæther Eiden, i en pressemelding i forkant av fylkestingmøtet.

Onsdag ble forslaget tatt opp i fylkestinget og forslaget om å bruke bruke 150 millioner kroner fra fjorårets budsjett, som ikke ble brukt opp, utløste heftig debatt under møtet.

De tre tidligere nevnte partiene sto på sitt og forsøkte å få gjennom forslaget, mens Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Kristelig Folkeparti gikk inn for å utsette avgjørelsen i to måneder.

- Hele fylket vårt er opptatt av dette. Snakker man med næringslivet så er det vei, vei, vei, de peker på at det må gjøres noe med, sa Høyres gruppeleder Pål Sæther Eiden ifølge adressa.no, da han presenterte forslaget fra Høyre, Venstre og Frp.

- Ap ønsker ikke å bruke opp pengene nå. Det er viktig at hovedutvalgene får god oversikt over og kan gjøre justeringer av innenfor sine områder. Høyres forslag gir uante konsekvenser. Det bidrar til at vi ikke har handlingsrom fremover, sier Aps Jan Inge Kaspersen.

- Mener Kaspersen og Ap at man kan vente to måneder med å iverksette tiltak med kritisk infrastruktur som er i ferd med å gå i oppløsning under bilister, gående og syklende, spurte Henrik Kierulf (H) retorisk.

- Gevinstene er bedre trafikksikkerhet, flere arbeidsplasser og at det er gunstig for næringslivet. Her har vi en mulighet til å gi litt mer penger til vei, da bør vi gjør det, sia FrPs Anita Gilde.

Svs Rakel Trondal Skårslette er også åpen for at midler til vei kan være riktig, men mener samtidig at det kan lønne seg å være nøkterne og vente til juli med å fatte et vedtak.

Det er KrFs Karin Bjørkhaug enig i.

- Det er snakk om to måneder. Det må ikke overdramatiseres. Det skal også litt planlegging til. Jeg tror ikke at de to månedene er dramatiske, sier Bjørkhaug, og argumenterer videre for å etterfylle fondene som det er brukt penger fra.

Etter at diskusjonen var over, ble de tre regjeringspartienes forslag ble nedstemt med 57 mot 21 stemmer.