Ett kjørefelt er åpnet

Arbeidet med å fjerne jordraset på E6 har startet.
Nyheter

Like før klokken 22 tirsdag kveld ble ett kjørefelt åpnet. Ifølge kanalen skal geotekniker overvåke området fram til onsdag morgen på grunn av fare for nye ras.

Vegtrafikksentralen melder på Twitter tirsdag kveld at entreprenør har startet opprydding etter jordras.

- Dette vil ta flere timer, og vi anbefaler omkjøring om fylkesvei 29 Folldal og riksvei 3 over Kvikne, skriver Vegtrafikksentralen på Twitter.

Det var like før klokka fire tirsdag ettermiddag at politiet meldte at det hadde gått et jord- og steinras over E6 i Drivdalen, like ved Drivstua.

Veien er stengt i begge kjørefelt, 200-300 meter både sør og nord for rasstedet.

Vår journalist på stedet melder om at det renner en elv av brunt vann fra berget og at man kan høre steinene rulle.

- Det er et stort jordras med mye masse som har gått over E6. Statens vegvesens entreprenører er på plass, geologer er bestilt og politipatrulje er på vei. Veien blir trolig stengt i mange timer, sier Opdalingens journalist.

Entreprenører fra Statens vegvesen kom raskt til stedet, men konkluderte ifølge NRK med at veien ikke kan ryddes før geologen har undersøkt at det er trygt.

– Det er snakk om store mengder med våt jord og gjørme. I verste fall kan det komme mer jordmasse, så derfor skal ikke entreprenører gjøre noe før geologen har gitt klarsignal, sier Henrik Holmstad, trafikkoperatør i Statens vegvesen.

Det var en trailersjåfør som meldte om raset til politiet. Han forteller til Opdalingen at raset ikke kom fort ned fjellsiden, men at det kom som en tjukk "graut".

- Det var kun meg som var på veien i det raset gikk og jeg fikk stoppet traileren tidsnok. Jeg varslet politiet, sier han til Opdalingen.