- Dette er så ufattelig tragisk

Are Antonsen i Norges Motorsportforbund reagerte med sjokk og vantro da nyheten om ulykken kom.

  Foto: Katrine Silseth Naas

Nyheter

Are Antonsen er fungerende generalsekretær i Norges Motorsportforbund og han reagerte med sjokk og vantro da han fikk nyheten om ulykken som skjedde søndag ettermiddag på motorsportbanen i Oppdal.

- Dette er forbanna tragisk. At det var et barn som ikke var på sykkelen som ble påkjørt, er gjennomgående tragisk, sier han.

Han forteller at motorsportforbundet har brukt det siste døgnet på å snakke med flest mulig i Trøndelagsregionen. De har pratet med klubben til den involverte utøveren og klubben som den omkomne var en del av.

- Vi står klar til disposisjon om det er noen som trenger hjelp. Men enn så lenge sitter vi i ro og avventer politiets jobb, sier Antonsen.

- Et omfattende reglement som skal følges

- Hvordan er sikkerheten på sånne baner som dette?

- Det er et omfattende reglement som skal følges når det kommer til aktiviteten. Men dette var en treningsøkt og da er minimumskravet at det skal være en ansvarlig sikkerhetsleder på stedet, og det har vi fått oppgitt var på plass. I tillegg skal det være et vist sanitetsberedskap til stede, og det var det også. På trening er det utøvernes sikkerhet som har størst fokus og det er sjeldent snakk om publikum, sier han.

Antonsen forteller at dette er den første dødsulykken de har opplevd i moderne tid.

- Vi har tidligere hatt alvorlige ulykker der føreren selv har de største skadene. Vi har ingen ulykker å sammenlikne med den som fant sted i går, sier han.

- Hva skjer med banen i Oppdal inntil videre?

- Inntil videre har politiet stengt av banen, så får vi se hva som skjer med den framover, sier han.

Han forteller at de har tett kontakt med politiet som etterforsker ulykken.

- Miljøet står samlet

Antonsen forteller at han har snakket med mange i Trøndelagsområdet som er berørt av situasjonen.

- Det er mye tristhet i miljøet. Jeg har også mottatt meldinger fra andre klubber i landet som uttrykker sin medfølelse over de involverte partene. Men jeg oppfatter det sånn at miljøet står sammen og samlet i sorgen. Dette er et tragisk og et hendig uhell som ingen kan klandres for, sier han.

Ifølge Antonsen har klubben i Oppdal jobbet tungt for å få opp igjen miljøet og banen i Oppdal.

- Dette er veldig tragisk for de som har brukt energi på å få banen i stand, sier han.