Begivenheten fant sted under en F&A-leder samling i Bergen nylig.

I talen ble det fortalt at han tok fagbrev som baker og senere som konditor ved Domusbakeriet i Oppdal. Han fikk jobb offshore i 1986 hos SAS Service Partner. Da Hydro startet opp som driftsoperatør i Nordsjøen i 1988, ble han ansatt på Norsk Hydros første plattform som baker/konditor/kokk.

I 2001 fikk han jobb som forpleinings- og administrasjonsleder der han har personal- og områdeansvar for hotellet og helikoptertrafikken til og fra plattformen.

Han har vært med i mange spennende faser for selskapet der både oljepris og fremtidsutsikter har gått opp og ned. Selskapet har i dag over 30 plattformer og har også sett behov for å endre navn flere ganger fra Norsk Hydro, StatoilHydro, Statoil og nå Equinor.

- Gjennom de siste 30 årene har det vært mange store forandringer, sier Jan-Erik Ishoel til Opdalingen.

Utviklet nytt matkonsept

Han forteller at hans avdeling tidlig fant et konsept som de videreutviklet år etter år. De utviklet et konsept på mat som de kalte for sunt og godt. Det går ut på at det skal være sunn mat på alle plattformer og de skal ha den samme menyen.

- Når jeg ser tilbake på det blir jeg veldig stolt. Det var en periode hvor folk ble tykkere og tykkere og alle kom med sine egne oppskrifter, på blant annet gode sauser, matretter og desserter. Dette utviklet seg til å bli et problem for Statoil, for arbeidsmengden ble dårligere. Så vi bestemte oss for å gjøre et stunt på dette og mottok HMS-prisen i Statoil det året, sier han.

- Hvilke tilbakemeldinger har dere fått på matkonseptet?

- Vi har fått tilbakemeldinger om at folk merker det godt på sin egen kropp og at tilbudet har blitt mye bedre. I starten var det en del som protesterte mot endringen, og da endte vi opp med at de fikk velge mellom et usunt produkt og et sunt produkt. Det har vi bevegd oss bort fra og i dag er det sunne desserter de får servert, sier han.

- Vi har vært på hugget

Siden 1986 har Ishoel jobbet i bransjen. I dag jobber han to uker ute og har fire uker fri.

- Jeg har vært med på å bli skyvd ut av offshore-divisjonen to ganger. Selv om det har vært tøffe tider, så har vi vært veldig på hugget og gått ut med brask og bram. Vi har bestått med glans, sier han.

Han forteller at de alltid har jobbet målrettet og samtidig holdt sykefraværet nede. De har forandret mat- og renholdskonseptet og han har i tillegg personal- og områdeansvar for hotellet og helikoptertrafikken til og fra plattformen.

- Vi leverer det som er forventet av oss, sier han.

- Hva er det beste med jobben du har?

- Det er allsidigheten. I løpet av en arbeidsdag og arbeidsuke kan jeg gjøre mye forskjellig. Det kan være alt fra å prate med planleggerne i helikopter, pilotene eller planlegge arbeid som skal utføres, som oppussing og oppgradering av hotellene, sier han.

- Hva betyr utmerkelsen for deg?

- Den viser først og fremst at helsen min er veldig bra. Det er mange med min yrkesbakgrunn som har måtte slutte i jobben i Nordsjøen på grunn av helsen. Samtidig er denne utmerkselsen en anerkjennelse på at vi har drevet dette sammen i fellesskap og at vi ikke har blitt faset ut på noen måte. Vi er fortsatt med i det gode lag og vi har drevet på den riktige måten, sier han.