I april arrangerte Toyota Bilia hjulskiftdager over hele landet. Bedriften har lang tradisjon med å invitere lag og foreninger til å være med og her i Oppdal startet de med dette for første gang i fjor.

I år var det Oppdal IL som var med på hjulskiftedagene. Inntektene av disse dagene skulle gå til klubben og til skistadion.

- Det er Bilia som har bestemt at inntektene av disse dagene skal gå til lag og organisasjoner. Totalt i år har Bilia gitt bort 750.000 kroner til ulike lag og foreninger. I løpet av de to hjulskiftedagene hos oss, fikk vi inn over 12.000 kroner, som skal gå til Oppdal IL og øremerkes skistadion. Skianlegget i Kåsen fremmer aktivitet og bredde og er et godt tiltak for hele bygda, sier salgssjef Ivar Sollie til Opdalingen.

På vegne av Oppdal IL var det Hanne Langseth og Arve Pettersen som tok i mot sjekken fra Toyota Bilia Oppdal.

- Det er mye vi kan bruke disse pengene på. Øverst på lista står asfaltering, slik at vi kan bruke skianlegget hele året. Men det er snakk om millioner, men alt hjelper på, sier de.

Klubben skal også arrangere Hovedlandsrennet neste år.

- Det er mye som må gjøres før den tid, som vi kan bruke disse pengene på, sier Pettersen.

- Hvordan synes utøverne om å være med på slike kvelder som dette?

- De synes det var veldig artig. Det ble en sosial happening for hele klubben og en dugnad på en annen måte, sier Pettersen.

Sollie sier at verkstedgutta hadde ansvaret med å bytte om dekkene på bilene som kom inn, mens at Oppdal IL hjalp til med å vaske dekkene, samt at de serverte kundene og kjørte i gang flere aktiviteter.

- Absolutt alle foreldre og barn fra 2005 og oppover var med og det ble veldig sosialt, sier Langseth.

- Dette er noe vi kommer til å fortsette med også de neste årene. Vi opplevde at det var mange som kom innom for å støtte klubben, sier Sollie.