Truls Lereggen er et kjent fjes for mange her i Oppdal. Han har tidligere jobbet som journalist i Opdalingen i tre år. Han blir konstituert ansvarlig redaktør i Opdalingen fra 1. juni 2018.

Lereggen er bosatt i Buvika, har samboer og to barn. Han har en bachelor i film og video fra Edith Cowan University, Australia. I tillegg til å ha jobbet som journalist i Opdalingen i tre år, har han også jobbet som journalist i Avisa Sør-Trøndelag, journalist og redigerer i Adresseavisen og journalist i Trønderbladet.

Han har også hatt noen engasjement som fotballkommentator til enkeltkamper for Monday Sports samt Eurosport i Obosligaen.

Lereggen har allsidig og mange års erfaring fra nyhetsarbeid både fra lokalaviser i Trøndelag og fra engasjementsstillinger i Adresseavisen som gjør ham godt kvalifisert til å ta på seg ansvaret som konstituert ansvarlig redaktør i Opdalingen.

Han kjenner Oppdal og Rennebu rimelig godt og har tidligere samarbeidet med ansatte i Opdalingen over flere år.

Hovedpersonen selv gleder seg til å komme tilbake til Oppdal.

- Det blir artig å se om Oppdal er det samme som jeg forlot, sier han til Opdalingen.

- Hva gleder du deg mest til?

- Det jeg gleder meg mest til er å få den erfaringen og opplevelsene av å være redaktør i Polarissystemet. Jeg ser også fram til å være med å bidra og å videreføre den gode jobben som gjøres, sier han.

Lereggen tror all erfaringen han har kommer til å være en styrke for Opdalingen.

- Jeg har tidligere jobbet i den minste avisen i Adresseavisagruppen til den største regionavisen, og jeg har vært med på å sett hvordan ting gjøres i de ulike mediehusene. Jeg tror jeg kan trekke positive ting utifra alle arbeidsplassene som kan være med å bidra til å sette jobben i Opdalingen i et godt perspektiv, sier han.

Truls Lereggen