Rundt 25 personer fra sivilforsvaret stilte opp for å hjelpe brannvesenet med å slokke de fire brannene mellom Fagerhaug og Ulsberg fredag.

- Vi fikk mobilisert ganske bra i dag, med rundt 20 mann i jobb, sier informasjonskontakt i sivilforsvaret, Svein M. Asmussen Selv bidro Asmussen med å sende ut det personellet og utstyret det var behov for.

Sivilforsvaret bidro, etter at brannvesenet ba om forsterkninger i ettermiddag. Sivilforsvaret hadde også utstyr å bidra med, som pumper, vannforsyning og brannslanger.

- Vår oppgave var å gi økt utholdenhet og trykk til primærenhetene, som er brannvesenet og Bane Nor. Vi har en del ressurser som kan brukes i denne typen krevende hendelser. Blant annet har vi en avdeling i Oppdal, som har bidratt i dag, sammen med avdelingene på Støren, i Midtre-Gauldal og andre steder i fylket.

Sivilforsvaret består av tjenestepliktige folk som du møter i gata til daglig. Det er også mulig å melde seg inn frivillig.

De som bidro til brannslokkingen har forlatt stedet for å få seg litt hvile. De har blitt erstattet av uthvilte mannskaper, som skal følge med så brannen ikke blusser opp igjen i løpet av natta. Totalt med de som bidro på dagtid og i natt, har rundt 40 sivilforsvarsmannskaper bidratt.

Det er likevel fortsatt brannvesenet som har det overordna ansvaret og ledelsen for arbeidet med å forhindre oppblussing.

- Vi tror og håper at det skal ordne seg nå og at det ikke blusser opp igjen, men vi er forberedt i tilfelle det skjer og vi kommer til å bidra så lenge det er behov, sier Asmussen.

Han benytter anledningen til å skryte av de som har bidratt i dag og kommer til å bidra i natt.

- Dette er veldig dyktige mennesker. Selv om de er tjenestepliktige, og ikke frivillige, så er innsats- og ståpåviljen deres upåklagelig. Dette er veldig bra folk. Sivilforsvaret kalles ofte for statens forsterkningsressurs. Vi stiller opp når det trengs.

Asmussen benytter til slutt anledningen med å advare folk mot å undervurdere den varslede skogbrannfaren.

- Vi håper folk er forsiktige. Det er ikke verdt å ta noen sjanser.