- Det er veldig spennende å komme hit for å fortelle litt om resultatene av foreldreundersøkelsen, sier styrer ved Vonheim barnehage, Marta Hage, foran kommunestyret i Rennebu.

Torsdagens møte åpnet med flere orienteringer fra skolene og barnehagene i kommunen.

I november 2017 gjennomførte Vonheim og Voll barnehager en foreldreundersøkelse i regi av utdanningsdirektoratet.

- Utdanningsdirektoratet har tilrettelagt for gratis brukerundersøkelser på deres hjemmesider. Tidligere har vi brukt bedrekommune, men siden denne var gratis og veldig enkelt tilgjengelig, gikk vi for den i år, sier Hage.

Og resultatene av undersøkelsen er oppløftende.

- Voll sitter igjen med 4,56 i gjennomsnittsscore (5 er høyeste score), mens Vonheim  endte på finfine 4,4.

Brukerundersøkelsen inneholder 30 spørsmål, som foreldrene har svart på.

- Det er nyttig for oss å få tilbakemelding, så vi kan forbedre oss. Det spørres blant annet om ungenes trivsel og utvikling, samarbeidet barnehagen og foreldrene i mellom og tilfredshet med lokaler og uteareal.

Begge barnehagene ligger godt foran landsgjennomsnittet i score på de fleste av spørsmålene. Det eneste Hage ikke er fornøyd med, er deltakelsen.

- Vi skulle aller helst ha sett at mange flere deltok i undersøkelsen, men vi velger å være fornøyde med resultatene. Samtidig ser vi at det alltid vil være ting å jobbe med. Vi har gjennomgått resultatene med hele personalgruppa. Etterpå tok vi det opp med de pedagogiske lederne og analyserte dem. Da fant vi områder vi ønsker å forbedre oss innenfor.

Den laveste poengsummen gikk til måltidstilbudet hos Vonheim barnehage. De endte på 3,5 av 5, noe som i og for seg ikke er krisetall, men de ser likevel fram til å legge ned en ekstra innsats for å forbedre seg på det området.

Under kan du se hvilke tiltak barnehagene har notert seg, basert på tilbakemeldingene.

Vonheim barnehage:

Barnehagens utearealer: Ny port, nytt gjerde langs gåveien, utbedring av klatrestativ, dissestativ og utstyr på småbarnsavdelinga, forbedre/fornye uteavdelingen.

Barnehagens lokaler, leker og utstyr: Skifte ut mye slitt inventar og oppgraderingsbehov ved den eldste avdelinga Storstuggu.

Måltidstilbudet i barnehagen: Det er gjennomført ei vurdering av eksisterende praksis ved avdelingene og eventuelle forbedringstiltak er notert. FAU er involvert.

Voll barnehage:

Ute- og innemiljø: nye grinder, sette opp lavvo, forbedre/fornye utearealet.

Informasjon: Tiltak; større fokus på månedsrapporter, skrive på tavla i gangen, oppfordre foreldre til å spørre om tilbakemelding ved henting.

Medvirkning: Tiltak; større fokus på arena for foreldremedvirkning, tydeliggjøre barnas medvirkning.