Fagansvarlig for investering eiendom hos Siva, Kristian Strømmen, bekrefter at de har bedt tre entreprenører om å utarbeide tilbud om bygging av innovasjonssenteret i Oppdal sentrum.

- Men hvem det dreier seg om vil vi ikke gå ut med, av konkurranseårsaker, sier Strømmen til Opdalingen.

- Handler om kapasitet

- Har dere spurt noen lokale entreprenører?

- Det kommer an på hva du definerer som lokale. Det handler om hvem som har kapasitet til å ta på seg et så stort prosjekt og at de har referanser fra lignende prosjekter. Vi har i hvert fall ikke lagt noen sperre mot å ta inn lokale entreprenører.

Vil gjerne ha lokale entreprenører

Strømmen tilføyer at det er viktig å ta med i betraktningene at hovedentreprenør ikke blir den eneste involverte parten her.

- Hovedentreprenøren vil ha med seg flere underentreprenører, gjerne lokale, som er vel så viktige for den jobben som skal gjøres, sier han.

Forslagene skal være SIVA i hende senest førstkommende mandag.

- Parallelle saksganger

- Når forventer dere å ha det klart hvem som får jobben?

- Når vi har mottatt forslagene, må vi gjennom en prosess for å vurdere med dem. Jeg vil ikke forskuttere hvor raskt det kommer til å gå. Det er parallelle saksganger som påvirker fremdriften vår.

- I største laget for oss

Opdalingen tok så kontakt med daglig leder ved LH Bygg, Gunnar Halgunset, for å høre om dette kunne vært et prosjekt for dem.

- Vi har blitt spurt, men vi fant ut at dette prosjektet kanskje er i største laget for oss. Men vi vurderer å bli med som underentreprenør på betongsida, sammen med en annen hovedentreprenør. Men det er flere om beinet. Det hadde selvsagt vært fint for oss å få jobben, sier Halgunset.

- Stas å bli spurt

Han synes det er stas at Rennebu-firmaet blir forespurt om å bli med på et prosjekt av denne størrelsen.

- Det er helt klart positivt. Som sagt så fant vi ut at vi skulle alliere oss med en annen entreprenør, et større selskap enn oss, som da eventuelt blir hovedentreprenør. Hvem det er kan jeg selvsagt ikke si. Å være med som underentreprenør ser vi bare optimistisk på. Det er absolutt et interessant prosjekt.