På tampen av 2017 ble ladepunktet for Tesla-biler tatt i bruk ved Berkåk veikro.

Veikroas eier, Jan Arve Nyberg, forteller om en eventyrlig start på veikroas første drøye halvår som ladepunkt.

- Jeg kunne ikke se for meg hvor mange elbiler det er langs veiene, men nå har jeg innsett at det er langt fler enn vi aner. Anlegget har blitt brukt veldig mye, sier Nyberg.

Han tror det er «totalpakken», med toalett, mulighet for å stikke innom kroa eller bensinstasjonen, samt nærheten til lekeplass, fotballbane og dagligvarebutikker, som gjør ladestasjonen til den suksessen den er blitt.

- Jeg ser ofte fedre som tar med seg ungene bort på fotballbanen, mens de venter på at bilen lades. Det synes jeg er flott å se. Jeg er glad for at vi rydda vekk den tette skogen som lå mellom oss og banen, sånn at den faktisk vises. Jeg er glad i skog, men det er viktig å åpne opp sentrum så folk på gjennomfart får se hvilke tilbud vi har her. Det bidrar forhåpentligvis til at de stopper her også neste gang.

Nyberg ser ofte folk som lader elbilene sine komme gående med handleposer fra dagligvarebutikkene. Han er glad for at flere lokale næringslivsaktører har utbytte av ladepunktet.

- Hva har ladepunktet betydd for kroa?

- Mye. Flesteparten av de som stopper her, stikker innom og kjøper seg mat eller forfriskninger. Vi har strebet etter å få folk til å gå inn dørene hos oss i 30 år. Jeg synes vi har skapt oss en fin kro. Samtidig jobber vi fortsatt aktivt med å oppgradere anlegget, sier Nyberg og henviser blant annet til arbeidet med de nye parkeringsplassene like ved ladepunktet.

Småbarnsforeldrene Morten Forsberg og Maren Hamland valgte å stoppe på Berkåk for å lade sin Tesla, da de var på tur fra Verdal til Oslo fredag ettermiddag.

- Vi har aldri stoppa her før, så vi tenkte vi ville prøve det. Det er bra å ha flere plasser å velge mellom. Da får du lagt opp ruta som du vil. Førsteinntrykket av Berkåk er svært godt, denne ladestasjonen er nok å foretrekke foran den på Alvdal, som vi har brukt å stoppe på, sier paret til Opdalingen.

- Hva er det som gjør dette ladepunktet bedre?

- Det er større og finere her. Denne stoppeplassen er helt ideell for oss, både med tanke på den geografiske plasseringa og at det ligger helt inntil E6. Nå kan vi kjøre rett forbi Alvdal og ta neste ladestopp i Elverum, sier paret og fortsetter:

- Det er veldig bra med 16 ladestopper her og så er det godt at det heller ikke stappfullt med folk, som det gjerne er ved ladepunktene i Oslo-traktene. Der må du ofte stå i kø før du får ladet bilen din. Det er ikke så artig.

Den unge familien benyttet «pitstoppen» til å stikke innom bensinstasjonen for å handle litt, før de nøt finværet med ungene i nærheten av bilen.