Emma Aasbakk Engen fra Berkåk og Sykehusklovnene blir årets martnasgjester under Rennebumartnan. Det gjør 12 år gamle Emma til den desidert yngste martnasgjesten noen gang.

Emma lider av sykdommen Nevrofibromatose type 1. Under sine mange besøk på St.Olavs hospital kom hun i 2015 i kontakt med Sykehusklovnene, og fikk høre at de manglet penger til sin aktivitet. Dette bestemte hun seg for å gjøre noe med, og bare ni år gammel startet hun prosjekt Hjerteklovn.

Samler inn penger

Engen malte sin første hjerteklovn, fikk hjelp til trykking og la klovne-bildet ut for salg på Facebook. Målet var opprinnelig å skaffe 2000 kroner til Sykehusklovnene.

Siden har hun tegnet flere klovner som har blitt trykt på kort og krus, og så langt har hun samlet inn fantastiske 170 000 kroner til Sykehusklovnene. Målet nå er å passere 200 000 kroner under årets Rennebumartna.

- Med årets tema; Rampestreker som bakteppe, ønsker vi å både hedre og løfte frem noen som sammen har gjort en spesiell innsats og gledet mange over lang tid. Kunststreker som har bidratt til at andre har kunnet få reseptfri hjertemedisin, totalt uten bivirkninger, til syke barn over hele landet er vel verdt å hedre, skriver Rennebumartnan i en pressemelding.

Neste 20 000 møter

Emma med seg de to sykehusklovnene Tove Karoliussen (Beate Kræsj Pling) og Frode Eggen (Smække).

I 2001 startet Karoliussen Sykehusklovnene på Ullevål sykehus. I dag er Sykehusklovnene en ideell organisasjon med 40 sykehusklovner, som i fjor hadde mer enn 18 500 møter med barn innlagt på norske sykehus. Sykehusklovnene besøker barn i alderen 0-18 år.

Rennebumartnan ønsker også å støtte Emma og Sykehusklovnene og igangsetter derfor en egen innsamlingsaksjon under årets martna på Berkåk fra 10.-12. august.