Tall, hentet fra Smartepenger.no, et uavhengig nettsted, med informasjon og råd innen privatøkonomi og forbrukerstoff, viser at Rennebu er den billigste kommunen å bo i. Oversikten, sist oppdatert 22. juni 2017, viser at om man legger sammen eiendomsskatt og kommunale avgifter, og sammenligner disse med andre kommuner i gamle Sør-Trøndelag fylke, kommer Rennebu best ut av samtlige.

- Vi er den billigste kommunen å bo i, men bruker mye penger på tjenesteyting, godt over snittet i KOSTRA-gruppen vi tilhører. I tillegg har nettleia sunket med 3.000 kroner i året etter at TrønderEnergi overtok strømkundene fra Kraftlaget. På tross av en økning i eiendomsskatten, vil det likevel være rimelig å bo i Rennebu, sammenlignet med kommunene rundt oss, sier ordfører Ola Øie.

I arbeidet med økonomien og budsjettbehandlingen til høsten, vil en økning av eiendomsskatten likevel bety at det er rimeligere å bo i Rennebu enn i andre kommuner.

- Vi har en kostbar tjenestestruktur, gode inntekter per innbygger og vi har lave kommunale avgifter og gebyrer. Ser man for scenariet at man fjerner eiendomsskatten, samtidig som man realiserer sykehjemmet i 2021, betyr dette at det må fjernes 25 årsverk i kommunen, sier Ola Øie.

Tallene, offentliggjort av smartepenger.no, viser at gjennomsnittshusholdningen i Rennebu betaler 2.916 kroner i eiendomsskatt, mens de kommunale avgiftene samlet er på 8.938. Totalt blir dette 11.854 kroner per år, noe som for eksempel er snaut 4.000 kroner billigere enn i Oppdal.

I Oppdal er eiendomsskatten på 2.835 kroner, mens de kommunale avgiftene ligger på 12.803, altså til sammen 15.638 kroner.

I Midtre Gauldal er summen 19.270 kroner, Meldal 18.001 kroner, mens det er verdt å merke seg at i kraftkommunen Tydal, som ikke har innført eiendomsskatt, er de kommunale avgiftene såpass høye, at beløpet gjennomsnittshusholdningen må ut med, likevel blir 6.000 kroner høyere enn i Rennebu.

- Rennebu må ha et mye større fokus på bolyst, fordelene med å bo her i kommunen. Vi som bor her vet dette, men vi er nok for dårlig til å markedsføre dette utad og gi dette til kjenne. Det burde vært mye større tilflytning når vi ser på kostnadsnivået, men det virker ikke som om folk flest bryr seg. Tall viser at Rennebu er et rimelig sted å være, sier Ola Øie.