Anita Myhr, sammen med Hans-Ola Sandvoll, står bak virksomheten Bruktbutikken Brukbart. Nå søker de Rennebu kommune om en støtte på 30.000 kroner i forbindelse medetablering på Berkåk.

Butikken, som allerede er i drift i det gamle Prix-bygget i sentrum, driver med kjøpog salg av antikk, kunst og dødsbo.

I tillegg skal virksomhetentilbyr rydding og klargjøring av eiendommer som skal selges. Salgskal skje fra butikklokalene og ved nettsalg.

I søknaden til kommunen kommer det frem at det er budsjettertmed investeringer på 285.500 kroner for å komme i gang medbutikken.

Hans-Ola Sandvoll har mangeårs erfaring med drift av bruktbutikk, og er nå pensjonist ogkunstner. Anita Myhr arbeider som frisør, så driften av butikken blirderfor ei tilleggsnæringfor de to.

I innstillingen til formannskapet, skriver saksbehandler Karl Petter Gustafsson i Rennebu kommune at det er vanskelig å ha noen formening om hva dette kan bli på sikt.

Videre i saksfremlegget heter det;

"Bruktmarkedet har vokst de senere årene – og det etableres stadignye bruktbutikker. Med dyktige drivere kan det være marked for enbruktbutikk på Berkåk da stedet har mye gjennomkjøring langs E6 ogFv. 700.

Vi har en bruktbutikk fra tidligere på Berkåk. Men dettebehøver ikke å være til hinder for at en ny butikk lykkes. Etstørre bruktmiljø kan tvert i mot være en fordel for beggebruktbutikkene.

En så vidt liten forretning gir minimal effekt påarbeidsplasser. Men det er positivt for stedet med et størrevareutvalg. Et større tilbud innen handel tiltrekker seg nyevirksomheter".

Selv om kommunen er positive til etableringen, er det også kjent at Rennebu kommune er i en anstrengt økonomisk situasjon. Med denne som bakgrunn finner ikke rådmannen å kunne foreslå tilskudd til bruktbutikken Brukbart.

Søknaden behandles i tirsdagens møte i formannskapet.