Under bygningsrådsmøtet mandag, refererte Kari Toftaker (Sp) en e-post hun hadde mottatt fra Aunasenteret, i forbindelse med saken om forslag til endring av områdereguleringsplanen for Oppdal sentrum.

– Jeg har blitt kontaktet av Aunasenteret i en e-post, som sier at de har flere bekymrede leietakere på senteret, spesielt de to største, Intersport og Rema 1000. Flere kontrakter skal fornyes om ikke lang tid, men det planlagte ønskede bygget gjør at de to store er usikre på framtiden, og ønsker derfor å avvente signering av nye, lengre avtaler før de ser hva som skjer i sentrum. I mailen står det at de begge gjør sonderinger for eventuelt nye lokasjoner for sine butikker. Det føler jeg er viktig å ta på alvor. Målet deres er å drive butikk og ha stor omsetning og det må vi ha respekt for, uttalte Toftaker under møtet på mandag.

Terje Volden hos Intersport og Frode Ledal hos Rema 1000 kjenner seg ikke igjen i det som blir referert til i e-posten. Frode Ledal opplyser til Opdalingen at Rema og han nettopp har signert en ny, lang kontrakt.

– Både Frode og jeg er opptatt av en god utvikling av Oppdal sentrum og for Oppdal generelt. Nå har det seg slik at overskuddet i våre bedrifter for en stor del skapes i de periodene da presset på parkeringen er størst. Men det regner jeg med politikerne er godt kjent med, sier Volden til Opdalingen.

– Vi har fortsatt igjen mange år av vår leiekontrakt så det har vel ikke vært et veldig stort tema så langt, sier Volden.