I Vangslia pågår dugnadsjobben for fullt. Neste fredag er det åpning på den nye sykkelparken, der det blir mulighet for å ta heisen opp. Det blir kjøring på fredagskvelder og lørdager.

- Vi får se om det er liv laga. Etter masterplanen har det vært mye fokus på stisykling. Nå tenker vi heisbasert stisykling, vi synes det er artigst å kjøre ned, sier Erik Flå og ler.

Han er initiativtakeren bak det hele. Han jobbet i Oppdal booking da det var Bike Park i Vangslia, tilbake i årene 2008-2011. Nå gjenbrukes noe av løypene, men det hele er tonet litt ned siden den gang.

- Det er start på toppen av stolheisen, og vi pusser opp noen av løypene fra den gang. Men vi starter med to løyper, så har vi planer om en tredje i løpet av sommeren, sier Flå.

Det lages en helt ny løype i skogen mellom to av alpinbakkene der stolheisen går. De to løypene fra toppen vil komme sammen i denne delen, og ha en felles slutt.

- Det blir ganske fint inne i skogen, når vi får fjernet kvist og ryddet løypa. Sånt kunne vært gjort mer, også for turløyper, tror jeg. Så blir det lunt og i le for vær og vind, mener initiativtakeren.

Flå har fått laget en avtale med heiseieren, slik at denne sesongen kan gjennomføres som en testsesong. Dersom folk benytter tilbudet, og responsen er bra, så satser de på å starte tidligere neste sesong.

- Vi håper på det. Vi må starte satsingen litt smalt, neste år kan vi kanskje se på å utvide sesongen med kjøring også flere dager i uka. Men vi må gjøre det enkelt til å begynne med.

Derfor gjøres all jobben med løypene for hånd, og dugnadshjelp tar gjengen gjerne i mot. Slik er tilnærmingen også når det kommer til utstyr.

- Vi må holde kostnaden ned. Vi kan ikke kjøpe inn sykler til utleie, men VPG har sykler, og kanskje også Intersport. Det er nødt til å være robust utstyr, selv om det ikke er så krevende som utforløypen i Hovden, sier Flå.

Han er veldig godt fornøyd med sykkelkompetansen i bygda, både når det kommer til å bygge løype, og verkstedene som finnes.

- Vi har kjemperessurser på sykling i bygda, det er så mye kompetanse her. Deet er en kjempemulighet når vi får koblet dette sammen.

Initiativtakeren håper at løypenettet kan bli brukt til forskjellige arrangement, som for eksempel sykkeltreninger.

- Dette er løyper som passer for alle aldre, også unger. Så her er det muligheter dersom det er noen som har kapasitet til å bruke løypene.

I løpet av sommeren blir det sannsynligvis utvidet til en tredje løype.

- Det er en del av det gamle løypenettet som ikke er tatt i bruk. Utfordringen blir å finne gode traseer, som ikke går inn på området der det produseres kunstsnø. Deretter må løypene kobles sammen.

Flå ser for seg at kveldskjøringen på fredager varer ut september, og at lørdagskjøringen fortsetter til det kommer snø.

- Dette tror jeg blir bra, avslutter han.