Flere oppdalinger er med i årets oppsetning på Sunndalsøra, som hadde premiere denne uka.

Maja Dahle, Ingrid Lian Bjørgum, Torvald Hoel Witsø, Steingrim Hoel Witsø, Kerstin Bergenwall, Thor Anders Berget og Åslaug Stamnes er alle i år en del av den tradisjonelle oppsetningen av «Lady Arbuthnott – frua på Elverhøy». Musikalen hadde premiere onsdag denne uka og skal settes opp fram til 30. juni.

Maja Dahle er med for tredje gang og hun forteller til Opdalingen at hun stortrives.

– Det er tidkrevende, men veldig lærerikt og spennende å skulle få være med i en slik oppsetning som Lady Arbuthnott, sier hun.

– Grunnen til at jeg ble med var vel at jeg først og fremst ble tipset for tre år siden om jeg hadde lyst til å sende inn en søknad som aktør, og litt senere ble jeg ønsket inn til audition hvor jeg etter det kom inn. Jeg ante ikke hva jeg hadde søkt på, men tenkte at jeg ville prøve noe nytt, og hev meg ut i det. Siden så har jeg fått blitt med hvert år, sier oppdalingen.

– Premierenervene er ikke til å komme unna

Dahle skal bekle flere roller i løpet av musikalen. I år skal hun blant annet spille bondejenta Elvira, tjeneren til Ladyen.

– Jeg spiller også en fransk lady i Monte Carlo, hvor jeg får danse med en av hovedrollene «Lars Hoås», som spilles av Kristoffer Sagmo Aalberg. Jeg spiller også en rolle som Ladyens gjenferd fra hennes fortid, hvor vi er seks dansere, så jeg er med på litt av hvert, sier hun.

– Hvilket kjennskap hadde du til musikalen før du ble med?

– Jeg hadde ingen kjennskap til Lady Arbuthnott før jeg ble med på scenen selv, men det ble fort en historie som fanget min interesse umiddelbart etter jeg kom inn, sier hun.

– Hva er det beste med å være en del av musikalen?

– Det beste med å være med på dette må være miljøet. Det er god stemning både på og bak scenen og på de sammenkomstene vi har. Vi er en fin blanding mellom profesjonelle og amatører. Og det å få muligheten til å jobbe og lære av de proffe er veldig fascinerende, sier hun.

Premieren på årets musikal gikk av stabelen onsdag og Dahle forteller at premierenervene ikke er å komme unna.

– Jeg kjente at jeg var spent, men tok det som en bra tegn. Jeg vet jeg har kontroll på hva jeg skal gjøre, men det er noe med det å skulle fremføre noe for en fullsatt sal, sier hun.

Sceneerfaring fra dansen

Oppdalingen har gått på danseskole i Oppdal siden hun var fire år gammel og har opparbeidet seg en god del sceneerfaring gjennom dansen.

– Da jeg skulle starte på videregående flyttet jeg til Trondheim hvor jeg gikk treår på danselinja ved Trondheim Katedralskole, hvor vi hadde en del opptredener der. I tillegg har jeg lært mye av å stå på scenen de tre årene jeg har vært med i musikalen, sier hun.