Jon og Knut fra Tingvoll hadde tatt turen til åpen dag på museet på Oppdal, søndag formiddag.

- Vi er på besøk, og syntes det var artig å få komme å se på gamle traktorer og sånt. Det er mye artig her da, sier de fra traktoren, der de sitter sammen med søskenbarnet Hilde Kristine.

Åpen dag markerer starten på sommersesongen, og i tillegg til gmale traktorer, var det mulig å få hilse på kopplam og være med på barneridning for de yngste. Det er en tradisjon som har vært i over 30 år.

- Jeg håper folk koser seg, og at det blir en kjempefin dag. Det er åpent i omtrent alle hus, det er bakst i eldhuset og Endre Hals demonstrerer skiproduksjon, blant annet, sier Heidi Pawlik Carlson.

Og en kjempefin dag ble det. Flere av gjestene fortalte at de aldri hadde sett så mange på åpen dag før. I kiosken gikk var det ventetid på vaffel og songraut.

Sina og Oline står og passer på to kopplam. Det er Sina og familien som har med lammene, så andre barne får sett dem.

- De er greie og mjuke. Vi har vært mye sammen med dem, og det har vært mange i fjøset, så de er ikke redd oss mennesker, sier Sina.

Hun forteller at hun har sju lam, og disse kopplammene må mates tre ganger i døgnet.

- De drikker tre liter melk hver dag. Så spiser de gress, men ikke gress som vi tar opp fra bakken. Da tror de at det er gammelt gress, og det vil de ikke ha, sier Sina.