Sist lørdag var Oppdal musikkforening på et oppdrag noe utenom det vanlige. Korpset ble hyret inn til å spille i bryllup på Viewpoint Snøhetta, og at et korps sørger for bryllupsmusikken, er jo spesielt i seg selv.

At bryllupsseremonien var lagt til spektakulære omgivelser på fjellet, gjorde opplevelsen enda mer spesiell, men leder i Oppdal musikkforening, Anne Marie Dalen Strypet, forteller at oppdraget i forbindelse med bryllupet ikke er det siste før sommerferien.

I forbindelse med veldedighetsprosjektet «Trask» og den 550 kilometer lange gåturen fra Oslo til Trondheim, skal Anne Grimstad Fjeld som Opdalingen tidligere har skrevet, arrangere en konsert i Oppdal sammen med en rekke gjestemusikere. Konserten arrangeres ved Oppdal turisthotell tirsdag kveld, og her vil også Oppdal musikkforening delta.

I løpet av turen vil Grimstad Fjeld, sammen med godt og vel 160 gjestemusikere, arrangere ni konserter på forskjellige stoppesteder mellom Oslo og Trondheim. Alle inntektene går til Leger uten grensers arbeid med mødre og barns helse i land med krig, konflikter og katastrofer.

Når hun inntar Oppdal turisthotell, blir det blant annet sammen med folkemusikeren Andreas Bjerkås, Oppdal spell- og dansarlag, Gjert Kristian Øien, Gunvor Fagerhaug, Sverre Stenløkk, sokndalingen Sigrid Haanshus og altså Oppdal musikkforening.

I tillegg blir det et hyggelig gjenhør, når hun opptrer sammen med sin gamle musikkompis Håvard Killi Gravaune, som hun spilte med i Oppdal på 70-tallet.