Fem millioner er satt av til å støtte prosjekt med digital teknologi i trøndersk arbeidsliv. Nå håper fylkeskommunen å få inn gode søknader fra smarte trøndere.

Trøndelag fylkeskommune ønsker å bidra til å heve den digitale kompetansen i næringslivet og offentlig sektor.

I tråd med strategien «Et verdiskapende Trøndelag» er det satt av inntil fem millioner kroner for å støtte gode prosjekter. Det kan være prosjekt som bidrar til å ta i bruk ny digital teknologi i eksisterende produksjon og tjenestemiljø, eller på annen måte bidrar til et digitalt kunnskapsløft i trøndersk arbeidsliv.

- Et samlet Trøndelag ønsker å legge til rette for smart teknologi for å oppnå økt ressurseffektivitet i samfunnet. Våre regionale utviklingsmidler er midt i blinken til slike prosjekter og gir muligheter til både innovasjon og gode piloter i Trøndelag, sier fagkoordinator i fylkeskommunen Siv Merethe Gederaas Belbo.

Tilskuddet fra fylkeskommunen kan dekke inntil 50 prosent av prosjektkostnaden. Høy grad av egeninnsats og et relevant sammensatt partnerskap som tar hele fylket i bruk teller positivt i vurdering av søknaden.

- Søknadsfristen er 30. september så det er fortsatt rikelig med tid til å søke om støtte. Vi vet det finnes mange spennende prosjekter, og vil gjerne bidra til at den digitale kompetansen i Trøndelag heves ytterligere, sier Belbo.

De som sitter med aktuelle prosjekt finner informasjon om de regionale utviklingsmidlene på regionalforvaltning.no

- Vi håper på gode søknader. Digital teknologi byr på mange spennende muligheter nærmest i enhver bransje. Samtidig vet vi at en økt satsing på digitalisering vil bidra til økt verdiskaping og sterkere internasjonal konkurranseevne. Nettopp derfor er disse midlene så viktige, mener Belbo.