Når kommer det velsignede regnet?

Meteorologisk institutt melder endelig nedbør - men det er dessverre ikke mye som skal komme.
Nyheter

Det trengs nedbør, mye nedbør, for å få fart på avlingene etter den langvarige tørken vi opplever i store deler av landet. De som lever av markens grøde begynner å fortvile, og det er heller ikke mye trøst å få fra meteorologisk institutt for den kommende perioden.

I Oppdal og Rennebu skal det komme noe nedbør frem til mandag formiddag, henholdsvis 3 mm i Oppdal og opp til 8,5 mm i Rennebu. Ut over uka vil det igjen bli en periode med langvarig oppholdsvær kommende uken, før det igjen skal falle noen dråper fredag ettermiddag.

Værvarsel fra Meteorologisk institutt, gjeldende for Trøndelag:

I dag søndag varsles det skiftende eller sørlig bris i Trøndelag. Det blir tilskyende, oppholdsvær. I ettermiddag økning til sør og sørvest frisk bris på kysten, sent i kveld vestlig. Regn, først i ytre strøk.

I fjellet i Sør-Norge varsles det skiftende bris, fra søndag ettermiddag nordvestlig frisk bris, liten kuling utsatte steder. Stort sett pent vær. Mot kvelden tilskyende og sent i kveld regn, vesentlig nord for Langfjella.

Mandag blir det skiftende bris, skyet og litt regn. Fra mandag ettermiddag nordøst bris. Etter hvert oppholdsvær og lettere skydekke.

Tirsdag meldes det om skiftende bris, nord og nordøst bris på kysten. Mye pent vær, men noe tilskyende i indre strøk utover dagen.