Forrige torsdag gjennomførte Stig Klomsten, nestleder i hovedutvalg for næring i Trøndelag fylke, Vebjørn Gorseth fra AUF og Bengt Are Zakariassen fra Norsk Arbeidsmandsforbund avd. 8 Midt-Norge, bedriftsbesøk hos Rennebu-Bjelken på Berkåk og HT-Gjerde på Innset.

I tillegg deltok fungerende ordfører i Rennebu Marit Bjerkås, samt kommunestyrerepresentant Grethe Gunnes (Ap) på miniturneen.

Det er sommerferie for politiske møter, og som Stig sier:

- Dette er den beste tida. Nå er vi ute der det skjer, hos bedriftene for å få nyttige innspill til ny politikk. Det er nå vi danner grunnlaget for det vi og alle andre partier skal jobbe med frem til nyttår, sier han som er på sin tredje uke med bedriftsbesøk rundt om i hele Trøndelagsfylket.

Dagen startet hos Rennebu-Bjelken, temmelig nøyaktig ett år siden Stig Klomsten sist besøkte bedriften. Han er imponert over skogsatsinga i Rennebu og ikke minst at bedriftene er så offensive.

- Det har skjedd mye i løpet av ett år. Gjennom aktiv satsing på hjelpemiddelapparatet for skog, ser en nå at flere bedrifter får god støtte til sin planer om videreutvikling. Hos Rennebu-bjelken var det Torleif Bøe som tok imot oss, og på tross av sin ro og sindighet, er det ingen tvil om at det bobler mange idéer for veien videre med bedriften, sier Klomsten.

Videre gikk turen til en av Rennebus ferskeste bedrifter, nemlig HT-Gjerde på Innset. Hallgeir Haugan viste og fortalte delegasjonen om bedriften, gjerdebehovet og ikke minst selve gjerdinga.

- Han regelrett strålte av optimisme og entusiasme, og det er det all grunn til, forteller Bjerkås.

Siden de startet opp har oppdragene stått i kø, og det gjelder ikke bare lokalt. I Rennebu har hjorte-problematikken vært på dagsorden, spesielt det siste året, og det har Halugan råd for. I tillegg foregår det allerede, og skal foregå, endel veiutbygging fremover, så gjerdebehovet er stort.

- Gjerding er et forsømt område over altfor mange år. Det står utrolig mange dårlige og delvis ødelagte gjerder rundt omkring, bare ta en kikk der dere ferdes, sier Haugan.

Besøket på Innset ble avsluttet med kaffeservering i regi av kårfolket. - Dette er kårfolkets oppgave, bekrefter Kåre Haugan der han og kona Hanna kom med både kaffe og noe å bite i.

Vebjørn Gorseth fra Steinkjer, fikk også startet oppnøsting av slektstréet sitt under besøket på Innset. Om de ikke kom til endelig konklusjon, kom de i alle fall frem til at han og kårkallen faktisk har slektsbånd. I hvert fall kanskje.