Friluftsliv

Fredag morgen er planen å frakte ei hytte fra Olsmedalen i Gisnadalen og opp til 1200 meters høyde. Hytta fraktes med helikopter og opp bestemmelsesstedet, om lag 1700 meter fra Trollhøtta (1614 moh.). Her vil den plasseres ved et fenomenalt flott utkikkspunkt, og fra hytta får du fenomenal utsikt til Blåhøa, Svarthetta, Granasjøen, Nerskogen, Innsetfjella, Forollhogna- ja hele runden.

–Fra hytta vil du faktisk kunne se tre verneområder, både Dovre, Forollhogna og Trollheimen, forteller initiativtager Ivar Langklopp.

Turmål

Ideen og formålet med hytta rett og slett å skape et turmål, slik at folk kan bli inspirert til komme seg ut.

– Den er tenkt som ei dagsturhytte, og planen er etter hvert å stifte ei forening, "Trollhøttas venner". Vi er en seks–sju personer som har tenkt på dette ei stund, og vi har opplevd mye velvilje fra folk under arbeidet med prosjektet, blant annet gjennom sponsing av materialer og annet utstyr, sier Langklopp.

Hytta blir på om lag 15 kvadratmeter, og vil inneholde det mest nødtørftige som ovn, ved og propanutstyr til kokemuligheter og selvsagt noen sitteplasser.

–Det hende det blåser på toppene, og da er det godt å ha et krypinn, sier Langklopp.

Fin gåtur

Fra for eksempel Olsmedalssetra og opp til "Trollfoten", som området der hytta skal stå er døpt, tar det omtrent en og en halv time å gå, dette uten at du trenger å skynde deg.

–En fin gåtur i relativt lett terreng. Det stiger omtrent 400 meter på turen, så litt motbakke må man selvsagt regne med, men ikke verre enn at folk flest er i stand til å ta turen, sier Langklopp.

Inspirasjon til prosjektet fikk han etter å ha besøkt ei turistforeningshytte i Harbakkfjellet i Møre.

–Det var forresten Kirsten (kona) som fikk ideen, og det bør du kanskje skrive, sier Ivar og smiler.

Etter at hytta er kommet på plass, starter snekkerarbeide. Og det igangsettes umiddelbart.

–Været tegner bra, så vi hiver oss på med en gang. Vi regner med å gjøre det meste i løpet av helga, men om vi rekker å bli helt ferdig, gjenstår å se.

Går alt som de ønsker, vil hytta bli offisielt innviet en gang i løpet av september.

–Da må vi invitere de som har bidratt både økonomisk og praktisk. Men dette kommer vi tilbake til når alt er ferdig, sier Ivar Langklopp.

jan.inge.flaa@opdalingen.no

995 96 966