Opdalingen ringte forsikringsrådgiver Torbjørn Mikkelsen hos Eika Forsikring ved Oppdalsbanken, for å finne ut hvilke forsikringer det kan være lurt å sikre seg til sommerferien.

- Reiseforsikring er selvsagt «et must». Det bør man ha hele året. En skikkelig reiseforsikring gjelder så fort du er vekk fra gårds- og bruksnummeret ditt. Faller du ned trappa hos naboen, så skal forsikringa dekke det, sier Mikkelsen til Opdalingen.

Han anbefaler også forsikringskundene om å sjekke kilometerstanden på bilen før de legger ut på reise.

- Jeg vil alltid anbefal folk om å holde kontroll på at kilometerstanden er innafor det forsikringsavtalen dekker.

- Hva med folk som skal på campingferie? Er campingvogna dekt av samme forsikring som bilen?

- En ordentlig kasko-forsikring på bilen, vil også dekke alle mulige ansvarsskader hvis en eventuell campingvogn gjør skade på noe annet. Skal skadene på selve vogna dekkes, må den ha en egen kaskoforsikring. Kaskoen fungerer også som tyveriforsikring.

Skal du ut på reise, er det også en idé å skaffe deg ulykkesforsikring. Som regel er denne inkludert i reiseforsikringa, men sørg for å forsikre deg om det før du reiser.

- Blir du frastjålet sykkelen eller ramler ned trappa, så slår reiseforsikringa inn.

- Har du inntrykk av at folk har kontroll på forsikringene sine?

- Det er klart det er ganske komplekst å sette seg inn i det med forsikringer. Det er nok mange der ute som tror de er dekt, uten at de faktisk er det. Når du skifter jobb, er forsikringene dine gjerne ikke det første du tenker på. Men mange er forsikra gjennom fagforeningene sine og den forsvinner jo når du slutter i jobben din. Det er alltid lurt å ta kontakt med en ekspert, så du kan føle deg helt trygg på at alt er som det skal. I Oppdalsbanken forsøker vi å ha en årlig gjennomgang med kundene våre om akkurat dette, sier Mikkelsen.

- Er det verdt å betale ekstra for avbestillingsforsikring når du bestiller deg reise?

- Hvis du har en ordentlig reiseforsikring og må avbestille på grunn av sykdom, så er dette allerede inkludert i forsikringa di. Det finnes forresten to typer reiseforsikring, den ene er av det gammeldagse, enkle slaget, hvor du må overnatte for at den i det hele tatt skal gjelde. Den beste forsikringa, som de aller fleste har, gjelder, så fort du forlater hjemmet ditt. Den er virkelig å anbefale.