Næringsliv

Ahadi Namugunga (44) er ikke skvetten av seg. Nå går den nye eieren av det gamle motellet ved Kløftbrua ut med sine planer om stedets fremtid.

–Jeg tenker å pusse opp og drive motellet, omtrent som det ble drevet før. Jeg har store planer, med masse gode tanker om området. Men først skal jeg gifte meg, forteller han til Opdalingen.

Først bryllup – så rørlegger

I helga er nærmere 400 gjester invitert til bryllupsfest i Børsa, da firebarnsforeldrene omsider skal bli ektepar. På ordentlig, som han sier.

–Du må gjerne komme, du også, sier han og mener det virkelig.

Det har allerede skjedd en god del på stedet, blant annet kan en ikke unngå å legge merke til at det er foretatt en betydelig opprydding av uteområdet ved motellet. Det er allerede utført takarbeider, og inne i den nokså nedslitte bygningen, vil det allerede til uka bli igangsatt rørleggerarbeid for å skifte ut det gamle anlegget.

Førsteprioritet er å pusse opp rommene, slik at det igjen kan overnattes. Dernest ønsker han å få i stand festlokalet og et enkelt kjøkken. Å få i stand og gjenåpne selve restauranten, vil ta litt lengre tid, blant annet med å få på plass alle godkjenninger, så det blir litt senere.

– Men jeg satser på at folk kan komme hit allerede før jul for å leie både festlokale og overnatting. Først fest, så overnatting og så kan de reise hjem dagen etter når de er blitt edru, ler han., sier han.

Alt søppelet forsinker

Egentlig hadde han alt klart for å komme i gang med prosjektet i fjor, men på grunn av alt søppelet som lå og fortsatt ligger i området, ble det hele forsinket. Han vil nemlig at det skal bli trivelig, fint og bra, både ute og inne.

–Jeg kan ikke drive stedet før naboen har ryddet. Jeg har kontaktet ordfører, rådmann og politiet, men de ønsker ikke å blande seg inn. Men jeg mener at slik kan det ikke se ut, sier han bestemt.

Olav Syrstad kjenner Namugunga godt fra før, og har hjulpet til med å shine opp uteområdet ved Kløftbrua. Syrstad bekrefter at det er rene kaoset rundt den brannskadde boligen ved siden av motellet, og han håper også det kan settes i gang tiltak, slik at man kan få ryddet opp i dette så fort som mulig.

Vant til å stå på

Numuganga er bosatt i Børsa og jobber i Skaun kommune som helsefagarbeider og verneombud. Han har drevet butikk på Orkanger og syslet med import/eksport og en masse andre ting. Han beskriver seg selv som en utålmodig person, som liker å få ting til å skje.

–Jeg er vant til å stå på, sier han, liksom for å bekrefte inntrykket.

Namugunga kommer opprinnelig fra Den demokratiske republikken Kongo i Sentral-Afrika, men er for lengst blitt norsk statsborger. Om grunnen til at han kom hit til landet, sier han;

–Etter videregående skole, fikk jeg velge hvor i verden jeg ville studere videre. Mye på grunn av at søsteren min bodde her i landet, falt valget på Norge. Selv om jeg egentlig synes det er for kaldt her, sier han.

Han sier at han måtte vise pappa i Kongo at han kunne klare seg selv i sitt nye hjemland.

–Det gjør jeg, sier han med et stort smil.