Etter det man erfarer er det kommet et nytt forslag om å løse konflikten om brøyting eller skispor i Gjevilvassdalen. Kilder kan fortelle at de har tolket et forslag fra en person med varierende partitilhørighet, som i utgangspunktet var ment som kritikk av kommunale veivoktere, som ikke fikk til å strø bare halve gangveier sist vinter. Vedkommende måtte gi sparken sparken da disse veivokterne hadde tatt seg den frihet, som i utgangspunktet var eneste løsning, å strø gangveiene i Oppdal, slik at sparkføret ville bli ganske likt det som kan møte skiløpere i Gjevilvassdalen i vinter, nemlig bare grusvei.

- Forslaget om å strø gangveier, slik at det kunne være mulig både å gå på grus på ene siden og sparke sparkstøtting på andre siden av veien, fikk meg til å tenke på at dette kunne være en løsning også langs Gjevilvassveien, sier pensjonert veiplanlegger og tidligere hytteeier i dalen, Frank Enstein.

Enstein mener veien utover dalen er så bred at det går an å få skispor på ene siden av veien og et kjørefelt på andre siden.

- Dersom man lager to spor for skiløpere, så kan man gå begge veier, og her må selvsagt høyreregelen gjelde. Når det gjelder bilistene, så kan det med små justeringer langs veien ordnes kjørelommer samt lettere utvidelser på sideveier, slik at det blir mulig å passere. Et alternativ kan også være kolonnekjøring, avslutter Enstein, som håper at hans videreføring av lokale politikeres tanker om veideling kan tas opp både i kommunestyret og i veistyret.

Det har ikke lykkes oss få kommentarer fra de forskjellige frontene i veisaken.

Skrevet av Bård Brøite