Tirsdag fulgte Per Dagfinn Presthus sin far til sitt siste hvilested i Berkåk kirke. Mens familie, slekt og venner tok avskjed, så uvedkommende sitt snitt til å oppsøke boligen som ligger bare noen hundre meter fra kirka.

Midt på formiddagen ble alt av sølvtøy, PC'er, diverse fotoutstyr, flere lommeur samt en del penger stjålet under innbruddet.

- De visste hva de var ute etter, konstaterer Presthus.

Tyveriet må, etter det Presthus tror, ha skjedd mellom klokken 11.40 og 13.15.

- Det var en som ikke følte seg helt bra, derfor kjørte vi han hjem rett etter begravelsen, altså før minnesamværet. Jeg tror de fortsatt var i huset da vi kom hjem, og at de forsvant via verandadøra på baksiden av huset da det kom folk, forteller han til Opdalingen.

Ingen ting ble direkte ødelagt under innbruddet, men tyven(e) har "romstert" en del inne i huset.

- Jeg tror det var mer enn én person med på dette, og jeg holder det også for sannsynlig at de visste at vi var i begravelse i det aktuelle tidsrommet, sier Presthus.

For å komme inn til boligen med bil, må man blant annet passere nabohuset som ligger 150 meter unna. Her satt det en person ute på plena i det aktuelle tidsrommet, uten at noe kjøretøy ble observert.

- Ikke én bil er observert, så jeg tror derfor at de må ha tatt seg ned til huset vårt til fots fra Mjukliaområdet, sier Presthus.

Politiet ble varslet, og flere hendelser rundt om i kommunen gjorde at de var på stedet etter relativt kort tid.

- Vi har ingen spor eller ledetråder, og vil gjerne ha tips fra de som eventuelt har sett noe, sier lensmann Finn Skårsmoen.

Det ble en nokså spesiell stemning under minnestunden, da folk ble oppmerksomme på det som hadde skjedd.

- Naboene dro hjem for å sjekke huset og låse dørene. Du vet, her hadde mange forlatt huset sitt ulåst mens begravelsen og minnesamværet pågikk, sier Presthus.

Familien er nå i gang med å lage en liste over ting som er borte etter innbruddet.

- I tillegg til sølvtøy, flere lommeur, fotoutstyr og PC'er, vet vi at det ble stjålet 150 kroner fra ei lommebok. Her ligger kortene igjen, men fra ei veske er det tatt 700 kroner i pengesedler, pluss et Visa-kort. De visste godt hva de var ute etter, og har opptrådt utrolig kynisk, sier Presthus.

Hvem som har vært på ferde, er det altså for tidlig å si noe om. Men at Presthus har rett i at vedkommende visste hva de var ute etter, og at huset sto tomt i akkurat dette tidspunket, er sannsynlig.

- Det er kanskje ikke så lurt å annonsere at man er borte i avisa, for sånn er verden blitt, sier Per Dagfinn Presthus.