- Oppdal er kjent for sin gode skolehelsetjeneste

Susanne Kroken (t.v) og Helene Røe Johansen er ansatt som helsesøstre i Oppdal. Foto: Truls Lereggen  Foto: Truls Lereggen, Foto: Truls Lereggen

Nyheter

Ved Oppdal helsestasjon har det nå kommet to nye fjes. Susanne Kroken og Helene Røe Johansen er forholdsvis ferske i stillingene som helsesøstre, men blir nok mye å se for ungdommen i Oppdal fremover.

Kroken en ansatt i fast stilling, mens Johansen skal vikariere det neste året.

- Jeg skal jobbe med ungdom i den videregående skolen og ungdomsskolen, samt litt på helsestasjonen for ungdom, sier Kroken.

Hun kommer flyttende fra Bergen, men er opprinnelig fra Nordfjordeid. Hun er utdannet sykepleier, og var ferdig med helsesøsterutdanningen i fjor. Nå har hun ett års erfaring som helsesøster.

Johansen kommer fra Tynset, og er i gang med det siste året på helsesøsterutdanningen, som hun tar på deltid på Elverum. Hun har jobbet som helsesøster i Gudbrandsdalen under utdanningsløpet, og hadde tilbud om å fortsette der hun var. Men Johansen valgte seg bevisst mot Oppdal.

- Oppdal helsestasjon er kjent for å være veldig god på skolehelsetjeneste. Jeg gjorde et bevisst valg da jeg søkte meg hit, sier hun.

Johansen ukependler fra Tynset til Oppdal, der hun har kjøpt seg ferieleilighet i Vangslia. Hun hørte om helsestasjonen i Oppdal for første gang på Lillestrøm, der oppdalingene holdt et innlegg i forbindelse med presentasjon av de nye nasjonalfaglige retningslinjene.

Kroken har bosatt seg på Oppdal sammen med kjæresten.

På helsestasjonen har de to rukket å finne seg godt til rette.

- Vi har fått et veldig godt inntrykk, og vi har blitt tatt veldig godt imot, sier Kroken.