Denne ukens blomst går til veterinær Hanne Mesloe Small ved Oppdal dyreklinikk. Vår tipser kontaktet Hanne personlig, da vedkommende måtte avlive familiekatten. Mesloe var hjemme med sykt barn, men tok likevel turen for å bistå.

- Hanne stiller alltid opp og yter maks for folk og dyr. Hun er så rolig og behagelig at det smitter over på dyrene, så de også blir rolige. Det har jeg hørt flere si. Hun var helt fantastisk da hun var her og «avslutta» katta vår, sier tipseren til Opdalingen.

Mesloe setter stor pris på påskjønnelsen og de fine ordene.

- Dette var stas. Jeg prøver jo bevisst å gjøre vonde situasjoner som dette så milde som mulig for både dyr og eier.

Mesloe er halvt oppdaling på morssida og har bodd i bygda, hvor hun har både samboer og familie, siden 2009. Samme år begynte hun hos Oppdal dyreklinikk, hvor hun fortsatt jobber.

- Jeg tilbrakte alle feriene mine her, da jeg var yngre. Etter hvert fikk jeg meg kjæreste her og flytta hit, sier hun.

Hun gir mye av æren for at hun valgte å utdanne seg til veterinær til sin far, som også er veterinær.

- Jeg var med han på jobb flere ganger og fikk se hvordan det fungerte. Jeg har alltid ønsket jobbe med dyr, så dette var helt naturlig for meg, sier Hanne.

I oppveksten holdt hun på med hest. Hun har også seks sommere bak seg som budeie, samt to år som avløser.

- Årene som budeie var veldig fine. Jeg likte virkelig kontakten med dyrene og friheten den flotte naturen rundt setra i Gjevilvassdalen ga meg, sier hun.

Som dyrlege må du ta hver dag som den kommer.

- Jobben med små kjæledyr som hunder og katter er som regel forholdsvis forutsigbar. Da er det mer uforutsigbart hva som kan skje med produksjonsdyr rundt om på gårdene.

Hun legger ikke skjul på at hver arbeidsdag ikke er like enkel.

- Du prøver jo å se på dette som en jobb som må gjøres, men noen ganger er det vanskelig å ikke bli emosjonelt påvirket av det du opplever. Det er mange skjebner, både for dyr og folk. Personlig tror jeg det er viktig at du ikke blir kynisk i en slik jobb.