Dagligvarebutikkene i Rennebu har hatt en fin handelssommer.

- Vi har opplevd vekst i forhold til i fjor, uten at jeg har oversikt over nøyaktige tall akkurat nå. Været har helt klart bidratt i positiv retning. Det er merkbart roligere når det er regn. På finværsdagene så smeller det skikkelig. Det har vært en fantastisk sommer, sier Stine Krystad ved Rema 1000 Berkåk.

Coop Extra har også hatt god vekst.

- Dette har vært en kjempesommer for oss. I juli har vi en økning på ti prosent sammenlignet med i fjor. Det er vi veldig fornøyd med, særlig med tanke på at Rema nå har drevet på Berkåk i et år.

- Hytte over utlandstur

Hytteeierne på Nerskogen har også kjent sin besøkelsestid i sommer, skal vi tro Toril Dullum Lund ved Nerskogen landhandel.

- Det har vært en veldig god og fin sommer med mye hyttefolk og dagturister. Dette overgår fjoråret, sier Lund.

Hun tror folk har tilbrakt mer tid på hyttene sine, enn det de vanligvis gjør i løpet av en sommer, i år.

- Jeg tror mange foretrekker hytta over ferieturer til utlandet, når været er som det har vært i år. Det er selvsagt positivt for oss. Kafeen vår har også vært godt brukt.

- Som i fjor

Daglig leder ved Joker på Voll, Frøydis Olaussen, var tilbake til sin første arbeidsdag etter ferien, da Opdalingen ringte.

- Jeg er ikke helt oppdatert på tallene for juli enda, men vet at vi har hatt en liten økning fra i fjor. Det har vært stabilt bra med folk innom butikken, sier Olaussen.

Butikksjef ved Coop Mega i Oppdal, Roger Vollan, sier seg også godt fornøyd med sommeren.

- Det har vært som i fjor, i hvert fall på dagligvarene. På faghandel har vi nok solgt litt mer. Vi er godt fornøyde, sier Vollan.

- Sommeren har vært kjempebra for oss og vi har økt omsetning sammenlignet med i fjor. Det er tydelig at folk stopper på Oppdal og at det er mye folk i bygda, sier daglig leder ved Kiwi i Oppdal, Anne Indergård Dahle.