- Vi er svært fornøyd med sommersesongen. Og for oss så er ikke sesongen over, ennå. Vi har flere store arrangementer rundt omkring i august med Sykkelenern, Nerskogkonserten og konserten hos Terje Tysland nå i helga. Til Tysland-helga er det ikke lenger et eneste hotellrom å oppdrive i Oppdal, sier Erik Sæther ved Oppdal turisthotell.

Det er også bra med internasjonal trafikk i Oppdal i august.

- Alt dette er med på å gjøre august til en veldig god sommermåned for oss, sier Sæther.

Han forteller at hotellet hadde en litt treg start i juni, før det ble skikkelig trafikk i juli.

- Når skoleferien starta, ble det trafikk. I juli hadde vi vel rundt 50 prosent belegg (50 prosent av overnattingskapasiteten var i bruk). I juni var tallet litt lavere. Vi regner med 50 prosent belegg i august også. Vi har ingen tall å sammenligne med, siden vi åpna i år, men vi er i hvert fall svært fornøyde med den første sommeren vår, sier Sæther, som også sier at åpningen av restauranten Perrongen har bidratt til å øke trafikken.

Tror neste år blir enda bedre

Han tilføyer at de forventer en økning neste år, når de begynner å ta imot busslaster med turister igjen for fullt.

- Busstrafikken er solgt inn ett og et halvt år i forkant, så vi regner med det kommer en del busser innom oss neste år. Da jeg jobba ved Skifer, hadde vi i utgangspunkt seks busser innom i døgnet. Busstrafikken skaper mye volum, sier Sæther.

Hotellverten har inntrykk av at hele Norge har hatt en «enormt god turistsommer».

- Det er klart at folk ikke har det samme behovet for å stikke til Spania eller Tyrkia, når det er så fint vær i Norge. Og i år har vi virkelig hatt en magisk sommer. Vi er svært godt fornøyd med vår første sommersesong.

- Relativt fulle hus

Også hotelldirektør ved Quality Hotell Skifer, Arve Tokle, er fornøyd med tingenes tilstand så langt.

- Det har vært bra med trafikk i juli, i hvert fall. Det har vært en jevn strøm og vi har hatt relativt fulle hus, sier Tokle.

Store deler av trafikken er fra turister på gjennomfart, som «dropper inn» på hotellet for å få seg litt hvile.

- Det er typisk på sommeren. Folk er på farten og stopper når de føler behov for å slappe av.

Dette er Tokles første sommer som hotelldirektør i Oppdal.

- Det har vært veldig fint. Vi har hatt mange hyggelige gjester, både på gjennomfart, men også folk som bruker hotellet som base for fjellturer. De blir gjerne flere netter og stikker på fjellturer hver dag.