Setra Drift AS og plankonsulent Asplan Viak AS har sendt ut varsel om oppstart av planarbeid for nye næringslokaler ved den gamle Sagtomta på Tågvollan.

- Vi er fortsatt veldig tidlig i arbeidet og har akkurat kommet i gang med reguleringsprosessen. Vi håper vi å være ferdige med reguleringsarbeidet i løpet av våren 2019, sier daglig leder ved Setra Drift, Ola Inge Sæther, til Opdalingen.

Det er Setra Drift, Bjerkaker Eiendom og Terje Stenløkk Holding som har gått sammen om prosjektet. Alle tre blir deleiere blir stående som deleiere av de nye lokalene. Asplan Viak AS er leid inn for å ta seg av planarbeidsprosessen.

En næringsaktør som allerede er så godt som klar for de kommende lokalene er entreprenør Olav Solberg AS.

- Solberg ønsker å flytte deres byggeavdeling til Tågvollan, med tilhørende kontorlokaler og et utvendig utstillingsområde, sier Sæther.

Etter planen skal det stå to bygninger på plassen, med et romslig utendørsområde som skal brukes til utstillingslokaler og parkering.

Bygget, hvis grunnflate etter planen blir 3000 kvadratmeter stort, vil også huse andre næringslivsaktører.

- Vi er også i dialog med Eik, som har vist interesse for å flytte inn. Deres lokaler ble jo oppkjøpt av Coop, så de er på utkikk etter noe nytt i Oppdal. Ellers har vi ikke noen nye aktører på papiret enda, men vi ønsker å få samlokalisert andre næringsdrivende som kan utfylle hverandre, for eksempel noen som driver innen elektro eller rørlegging. Det er Olav Solberg som står mest i bresjen for hvilke andre aktører som skal inn på området.

Den ene bygningen får også en egen kontordel. Denne delen av bygget, som kun utgjør en relativt liten del av selve arealflata, skal etter planen bli fem etasjer høy.

- Mer konkrete har ikke planene blitt, ennå. Vi vet nok mer når reguleringsprosessen er ferdig. Akkurat nå er vi helt i oppstarten, hvor vi ønsker å få avklart hva konkret vi får lov til å bygge. Vi skal ha høringer med både Statens Vegvesen og Bane Nor i tiden som kommer, sier Sæther.

Hensikten med å varsle at planarbeidet igangsettes er å avdekke om planen kan komme i konflikt med viktige hensyn i området. I tillegg skal naboer og berørte parter gis mulighet til å komme med innspill til planprosessen på et tidlig tidspunkt. Hvis disse innspillene kommer på et tidlig tidspunkt i prosessen, vil forslagsstiller lettere kunne ta hensyn til dem.