- Vi ble ferdig med mesteparten av forminga og tilpassinga av banen i fjor høst, så gjorde vi noen småjusteringer tidlig på sommeren, så det groveste arbeidet er vi allerede ferdig med. Dette blir bare bonusen, sier Steffen Fjelldal til Opdalingen.

Han sier det er gunstig at banen nå har fått stått hele vinteren og satt seg.

Planen er at asfaltarbeidet skal være ferdig innen arbeidsuka er over - trolig er asfaltarbeidet ferdig i løpet av torsdag.

- Ikke lettvint

- Vi har leid inn Kolo veidekke til oppdraget. Så de kommer med sine folk, asfaltbil og annet utstyr, så bidrar dugnadsgjengen med å kjøre ut asfalten med trillebår.

Det er ikke bare å peise på med dampveivals, når asfalten skal fordeles utover en pumptrack-bane. En pumptrack er en bane hvor du skaper fart ved å bevege deg i pumpende bevegelser gjennom banen.

- Her blir det håndlegging. Kolo veidekke kommer egentlig bare med en stor lastebil, så kjøres all asfalten utover med trillebår, før den fordeles og formes for hånd. Det er ikke noe lettvintprosjekt.

Til banen benytter de seg av en finere type asfalt, enn det som er vanlig, som egner seg godt til et slikt prosjekt.

- Et banebrytende prosjekt

Når asfalteringa er ferdig, skal sykkelbanen beplantes og forhåpentligvis lyssettes.

- Denne banen skal ikke se ut som et åpent sår i terrenget, når den er ferdig. Mellom doseringene og på andre plasser i løypa kommer vi til å lage plen.

- Dette er et banebrytende prosjekt for Oppdal. Det er ikke så mange asfalterte sykkelbaner rundt omkring. Så må det nevnes at banen ikke utelukkende er for folk med sykkel. Det går fint an å bruke sparksykkel og skateboard utpå der, også, sier Fjelldal og påpeker samtidig at banen er åpen og fritt kan benyttes av alle som måtte ønske det.

- Ungene gleder seg til nærmiljøanlegget er ferdig. Det har vært mye prat om dette på skolen. Jeg er helt sikker på at dette blir brukt mye både i skoletida og på fritida.

Usikkerhet rundt kunstgressbanen

Når sykkelbanen er ferdig, er det eneste som gjenstår før nærmiljøanlegget er ferdigstilt kunstgressbanen.

- Det ble gjort en jobb på forsommeren, der bunnen under fundamentet ble planert og klargjort. Arbeidet fortsetter etter sommerferien. Lekakulene som er en del av fundamentet har allerede ankommet området og er klare til å kjøres utover. Vi starter på det så snart vi finner en passende dugnadshelg, sier Vegard Hammern Vognild.

Planen har hele tiden vært at kunstgressbanen skulle være ferdig innen utløpet av 2018. Men det er fortsatt usikkerhet knyttet til hvorvidt banen blir ferdig i år, da deler av finansieringen fortsatt mangler.

- Det kan hende at finansieringa stopper oss litt i avslutninga av prosjektet. Så vidt jeg vet får vi ikke tilskuddene vi hadde regnet med å få i år. Vi må bare kjøre på og se hvor langt vi kommer. Forhåpentligvis blir vi ferdige i løpet av høsten. Både skolen, FAU og Snøhetta IL er innstilt på at det skal bli bane. Blir det stopp, må vi se på løsninger for hvordan vi skal få fullført banen i samråd med kommunen.