Første listeforslag fra Trøndelag Arbeiderparti til neste års fylkestingsvalg er klart. Kristian Torve (25) fra Oppdal er nominert som nummer sju. Han er medlem av fylkestinget også i denne perioden, og står foreløpig i god posisjon til å bli valgt inn.

– Jeg er veldig fornøyd med å bli foreslått på en 7. plass. Jeg er interessert i å gjøre en jobb for partiet i Trøndelag, sier Torve til Opdalingen.

Også søsteren, Hanne Torve (22), har fått en god posisjon på 22. plass. Marit Bjerkås, varaordfører i Rennebu, er plassert på 14. plass.

– Dette viser at man tar Trøndelag sør på alvor, sier Torve.

– Vi må vise hva vi vil og ønsker

Nominasjonskomiteen hadde møte tirsdag, hvor de laget første listeforslag til fylkestingsvalget. Toppkandidater er Tore O. Sandvik fra Trondheim og May Britt Lagesen fra Steinkjer.

– Komiteen hadde et godt og konstruktivt møte, hvor vi jobbet hardt for å få til en enstemmig innstilling. Vi har lagt fram forslag på et sterkt lag for hele Trøndelag. Vi har utrolig mange dyktige kandidater, og det har vært en stor utfordring å få plass til alle. Det er naturlig i en slik prosess, men er også et godt signal om at vi har mange som vil stå på for Arbeiderpartiet i årene framover, sier leder i nominasjonskomiteen, Eva Kristin Hansen

– Hva skal til for å komme inn?

– Først og fremst må man ut å treffe folk og vise hva vi vil i Trøndelag. Vi må begynne å snakke politikk igjen, for det har vært mye annet som har tatt fokus den siste tiden. Jeg tror høsten kan bli bra for Ap, både i Trøndelag og nasjonalt, sier han.

Neste år er det lokalvalget som står for tur. Det blir første steg på Torve og resten for å vise fram hva de vil.

– Jeg tror det er veldig viktig at vi satser spesielt mot opplæring og skolepolitikk. Her i Oppdal er vi allerede i gang med helt konkrete planer for en helt ny videregående skole. Vi må også se på hvordan vi kan forbedre og sørge for at flere fullfører videregående. I dag er det 1 av 4 som dropper ut. Vi må stikke fingern i jorda og innse at vi ikke har vært gode nok på det feltet, sier Torve.

– Det er stortingsvalg om tre år, går du for en plass på Stortinget?

– Selv om det er en stund til, har jeg allerede gjort meg opp noen tanker om det. Jeg har vært inne på Stortinget de siste to månedene og jeg har følt at det gir mersmak. Så jeg er positiv til å kjempe om en stortingsplass, sier Torve.

Oppdalingen har de siste årene sittet i fylkestinget.

– Føler du at det vil styrke posisjonen til å komme inn neste år?

– Først og fremst handler det om å gjøre en jobb for hele Trøndelag og litt ekstra for Oppdal. Det er veldig gledelig å se at vi nå får på plass en ny idrettshall i Oppdal. Det er veldig artig å se hvor langt de har kommet. Jeg er ofte bortom for å se hvor langt de har kommet. Dette er et bygg som kommer hele bygda til gode, sier han.

En annen sak han har kjempet for på tinget, er å få oppgradert Nerskogveien.

– Jeg har dårlig samvittighet for at veien fortsatt er sånn som den er. Nå har vi sagt at til neste års budsjett må man forvente at det ligger penger inne til oppgradering av veien. Det er stor enighet blant alle partiene på tinget at dette er en sak vi bør gjøre noe med, sier han.

Listeforslaget er sendt til kommunepartiene i Trøndelag AP slik at de kan komme med endringsforslag og innspill til komiteen innen 19. September. Det vil deretter komme et nytt listeforslag fra nominasjonskomiteen 1. Oktober. Lista består av 55 navn, men vi har mulighet til å ha opp til 65 navn. På det endelige listeforslaget i oktober vil det, etter innspill fra kommunepartiene, stå 65 navn.

katrine.naas@opdalingen.no

913 88 680