Ola Øie har stilt seg til disposisjon for Rennebu Arbeiderparti, og ser gjerne for seg fire nye år i ordførerstolen.

- Jeg ble spurt av partiet om jeg ønsket å stille opp de neste fire årene og i går bekreftet jeg at jeg stiller meg til rådighet. Jeg har hatt sommeren til å tenke på det. Med alt som har skjedd de fire siste årene i bakhodet, så hadde jeg nok ikke takket ja om det ikke var for at jeg synes dette er veldig interessant.

Ordføreren legger ikke skjul på at det til tider har vært et tungt press å lede kommunen i en periode hvor blant annet skolesammenslåing har vært et viktig tema. Skolene på Innset og Voll ble lagt ned og elevene flyttet til Berkåk.

- Det har vært bra med press, til tider, det skal jeg ikke legge skjul på. Det har nok vært litt ekstra, i forhold til det som er vanlig på en fireårsperiode. Innimellom har det vært tungt å sitte med ansvaret, det har jeg følt. Det gjelder ikke bare for meg, men for hele kommunestyret, sier Øie og fortsetter:

- Men så lenge jeg føler vi gjør ting riktig, som det sikkert er mange som ikke er enige i at vi har gjort, og at vi har en stø kurs med valgene vi tar, så gir det deg styrke. Er det en ting som er håpløst i min jobb, så er det å gjøre alle til lags.

Øie sier han ikke var i tvil om at han ønsker å fortsette i fire år til, etter å ha summert opp positive og negative sider med ordførerjobben.

- Nå skal vi gjennom mange prosesser, blant annet med nominasjonsmøter i eget parti, før jeg vet sikkert at jeg blir toppkandidat. Medlemmene våre (Ap) må få muligheten til å si sine meninger. Selv om vi har måttet ta tøffe valg, så har jeg lyst til å fortsette å gjøre en jobb for Rennebu og Arbeiderpartiet.

Øie trekker fram alt det positive han mener skjer i Rennebu i disse dager.

- Det er utrolig mye spennende og positivt som skjer for tiden. Vi har fått ladestasjoner og en aktivitetspark i sentrum. Vi skal fortsette å jobbe for å gjøre Rennebu og Berkåk til et naturlig stopp-punkt for folk på gjennomfart. Det ønsker jeg å være med på.

- Hva ønsker du å oppnå de neste fire årene?

- Jeg har lyst til å fortsette å utvikle kommunen innenfor miljøperspektivet. Det går på å skape bolyst. Vi må få flere til å bosette seg her, skal vi klare det må vi tilrettelegge for det. Kanskje kan vi også bli flinkere til å markedsføre oss? Ellers må det jobbes med infrastruktur i form av buss, tog og vei. Veien (E6) ser det nå ut som at kommer. Å forberede oss til nye E6 står ferdig, er uten tvil en svært viktig sak. Når veien er ferdig i 2027, så må vi være forberedt.

Leder i Rennebu Arbeiderparti, Inger Helene Havdal, skriver det følgende i en E-post til Opdalingen:

«Ola Øie har gitt beskjed til nominasjonskomiteen om at han stiller seg disponibel til å være Rennebu arbeiderparti sin ordførerkandidat i neste valgperiode. Dette er noe nominasjonskomiteen ser på som svært positivt. Vi er godt i gang med arbeidet med å sette sammen lista til valget. Nå som vi har førstekandidaten på plass, ser vi frem til å jobbe videre med partilista, som skal vedtas av medlemmene før jul.

Gjennom de tre siste årene som ordfører, har Ola ledet et kommunestyre som har tatt tøffe beslutninger. Det har vært en meget krevende periode, men Rennebu arbeiderparti ønsker fortsatt å ta føringen når vi skal forme Rennebu sin fremtid sammen med innbyggerne. Ola har gjennom denne prosessen holdt stødig kurs, og vist seg som en tydelig og robust leder som lytter til partiet og innbyggerne. Vi har en ordfører som har vokst inn i rollen, og som fremstår som både folkelig og offensiv. Han er en synlig politiker som har tid til enkeltmennesker. Han har verdier som hører hjemme i arbeiderpartiet, og vi er stolt og glad for at Ola ønsker å være vår ordførerkandidat videre.»