Fire førsteklassinger og totalt 21 elever var på plass på Voll mandag, til første skoledag på nye Rennebu Enspire skole. Privatskolen ble startet som en følge av at den kommunale skolen ved Voll ble lagt ned.

- Velkommen alle sammen til skolestart. Dette er et historisk øyeblikk, det har aldri vært privatskole i Rennebu før. Dette er en helt ny og anderledes skole, som vi tror blir kjempebra, sa rektor Heidi Reitås Sæther til de fremmøtte elevene og foreldrene.

Sæther hadde første skoledag fokus på at elevene skal få være med å bestemme mye, og at elevene skal få være kreative og skapende. Hver dag starter i tillegg med felles frokost for alle elevene.

- Vi ønsker å få en rolig og god start på dagen. Pedagogikken er hovedtanken bak dette også, slik at alle er opplagte ut over hele dagen.

Lekser i skoletiden

Det blir litt lengre dager enn i den kommunale skolen. Derfor legges det opp til at elevene skal kunne gjøre unna lekser mens de er på skolen.

- Det blir en halvtimes leksejobbing hver dag. Fåtallet er motivert til å gjøre lekser når de kommer hjem fra skolen, og ofte er det et pes for familien. Vi skal prøve å få inn gode rutiner, og få elevene til å jobbe selvstendig. Det har vi muligheter til, når det er så få elever her, sier rektoren.

Styreleder i Rennebu Enspire skole, Ragnhild Kulbrandstad Stene, tror det er meningen at dette prosjektet skal lykkes.

- Når vi nå får til dette, og starte første skoledag her i dag, så er det jaggu meningen at vi skal få det til. Det har vært litt motbør underveis. Men vi har også fått mye støtte, og jeg er overbevist om at vi hører til her. Og som mor synes jeg det er helt fantastisk at vi kan gi ungene våre muligheten til å lære med den pedagogikken som er her, sier hun.

Tok tak

Stene forteller om mange vanskelige hinder i prosessen frem mot skolestart, men ønsker å berømme Rennebus nye rådmann, Per Øyvind Sundell.

- Den største utfordringen har vært å få til en avtale om å låne bygget. Jeg må berømme den nye rådmannen, det løsnet litt med han. All ære for at han tok tak og bidro til at vi kom oss i orden, sier Stene.

Blant foreldrene var det også bare positivitet å spore. Gunn Marie Vold var på plass med førsteklassing til frokost, og hun har også bidratt under arbeidet med å få skolen klar til skolestart.

- Jeg liker veldig godt denne modellen, og synes det er en bra idé. Derfor har jeg bidratt med blant annet maling i lokalene også. Jeg har ingen ting vondt å si om den kommunale skolen, men det å vokse opp ute på bygda, og få gå skole der man bor, det synes jeg er veldig viktig. Det er godt å tenke på at de får gå på skole akkurat her, sier hun.

truls.lereggen@opdalingen.no

45451163