Tirsdag formiddag var stortingsrepresentantene Mari Holm Lønseth og Guro Angell Gimse, samt fylkestingrepresentantene Henrik Kierulf, Ingvill Dalseg og fylkesleder Pål Sæther Eiden (alle representerer Høyre) på bedriftsbesøk i Oppdal.

Besøket startet med «kanelbollemøte» ved Mathallen, hvor Ketil Jakobsen i Oppdal smak av fjell informerte om bedriften, samarbeidet de lokale matprodusentene imellom og utfordringer de står overfor.

Så var det Eloteks tur. Eier og daglig leder, Jan Kleven, ga forsmalingen et interessant innblikk flere av bedriftens prosjekter.

Politikerne ga uttrykk for at de satte pris på bedriftsbesøkene.

- Smak av fjell beskriver hvordan flere av lokalmatprodusentene i Oppdal jobber sammen. Det synes jeg virker veldig spenennde. Å samarbeide om å løfte opp merkevaren smak av fjell og de mange lokale matprodusentene man har i Oppdal, virker veldig riktig, sier fylkestingrepresentant Henrik Kierulf.

Også stortingsrepresentant Mari Holm Lønseth satte pris på å bli bedre kjent med næringslivet i Oppdal.

- Det virker som det er god optimisme blant næringslivet her. Folk ønsker å utvikle mer næringsvirksomhet i bygda. Samtidig viser de oss at det også finnes noen hull som vi politikere kan bidra med å tette for å gjøre det litt enklere å drive næringsvirksomhet i regionen. Jeg vil gjerne ha flere innspill til hvordan vi kan legge til rette for å skape enda mer næring her, sier Lønseth.

- Har dere noen konkrete eksempler på noe dere har notert dere i dag, som dere ser for dere å gjøre noe med?

- For å ta lokalmatproduksjonen igjen, så synes jeg at det smak og fjell selv peker på - nemlig mulighetene for å foredle mer de gode råvarene lokalt - er definitivt noe som virker veldig spennende og interessant. Det ville betydd økt verdiskapning og ikke minst flere arbeidsplasser i Oppdal knyttet, sier Kierulf.

Lønseth tar over:

- En ting er at norske kommuner er for dårlige til å drive innkjøp av innovative tjenester. Jeg sier ikke at alle kommuner nødvendigvis skal kjøpe alarmsystemene til Elotek, men norske kommuner har en utrolig innkjøpsmakt hvis de bruker den riktig og den bør de bruke til å være langt mer innovative enn de er i dag. Elotek er et godt eksempel på en innovativ norsk bedrift som bidrar med noe nytt og annerledes, som gjør at vi kan løse forskjellige problemer på en smartere måte, sier hun.

Etter møtet med Elotek, gikk ferden videre til Minera skifer og andre bedrifter.

- Mineralnæringa vil vi fortsette å forfølge. Det er snakk om verdiskapning, arbeidsplasser og utnyttelser av viktige naturressurser, som vi finner over hele trøndelag. Fra Oppdal i sør til Lierne i nord, har vi store forekomster av mineraler. En god og fornuftig utnyttelse av disse er viktig for Høyre, sier Kierulf.